Live review: Nickelback in de Ziggo Dome op 3 oktober 2016

Geschreven door op 4 oktober 2016 om 16:54
Nickelback - Foto Focka (Flickr, CC BY-ND 2.0)

“Never made it as a wise man”, zong de leadzanger Chad Kroeger gister tijdens het Nickelbackconcert in de Ziggo Dome. Niets is minder waar, want de heren van Nickelback weten zeker wel wat ze doen. Wijs!

Monster Truck

Voorafgaand aan de show van Nickelback worden we getrakteerd met een voorprogramma van hoogstaand niveau. Monster Truck breekt de zaal af. We kennen Monster Truck van hun opwindende bluesy rock ondersteund door een ronkende orgel. Ruig en indrukwekkend, maar ook uiterst groovy. Ja, dit was top!

Nickelback

De Canadese rockband Nickelback is opgericht in 1995 en wordt gevormd door leadzanger Chad Kroeger, gitarist Ryan Peake, basgitarist Mike Kroeger en drummer Daniel Adair.

Nadat Monster Truck de toon al had gezet, mocht de succesvolle band, die wereldwijd maar liefst 50 miljoen albums heeft verkocht, beginnen aan hun show. Verwacht werd dat ze veel nieuwe tracks van hun vorig jaar verschenen album No Fixed Address zouden spelen. Dit was zeker het geval, maar naast de nieuwe nummers kwamen er vooral oude klassiekers voorbij. Denk aan Far Away, Photograph, Someday, Lullaby en How You Remind Me. Toen bij een van de grootste klassiekers er twee mensen uit het publiek mee mochten zingen op het podium, ging het dak er af. Well done!

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.