Tegenvallende kaartverkoop voor Pinkpop 2017

Geschreven door op 18 mei 2017 om 15:00
Pinkpop 2017 Perspresentatie - Fotocredits: Sam Reneerkens (Redactie ArtiestenNieuws)

Op 3, 4 en 5 juni is het weer zover! Tijdens het pinksterweekend barst Pinkpop 2017 in Landgraaf los! De kaartverkoop voor het festival wil echter nog niet vlotten.

Tegenvallende kaartverkoop voor Pinkpop 2017

Aankomend pinksterweekend barst de 48ste editie van het Pinkpop festival in het Zuid-Limburgs Landgraaf weer los! Naast Justin Bieber staan ook Green Day, Kings of Leon, Martin Garrix, Imagine Dragons, System of a Down en Live op het podium. Helaas valt de kaartverkoop tegen, zo blijkt uit een artikel van De Limburger.

Justin Bieber grootste publiekstrekker

Voor de het festival zijn (op het moment van schrijven) 86.000 van de 130.000 beschikbare kaarten verkocht. De zaterdag lijkt tot nu toe de meest favoriete dag te worden. Voor deze dag zijn nog maar enkele tickets beschikbaar. Onder andere Justin Bieber, Martin Garrix, Kensington en James TW treden die dag op.

Voor de maandag, met onder meer headliner Kings of Leon en rockgrootheden als Sum 41 en System of a Down, zijn 13.000 van de 30.000 beschikbare kaarten verkocht. Ook de campings zullen dit jaar niet overvol zijn. Van de 40.000 beschikbare weekendkaarten zijn er 31.000 verkocht. De echte rockers blijven dit jaar toch een weekend thuis. De wat meer (moderne) pop georiënteerde line-up van dit jaar lijkt voor een tegenvallende kaartverkoop te zorgen!

Zondag rustigste dag

De zondag lijkt momenteel de rustigste dag te worden. Voor de tweede dag van het festival zijn 12.000 tickets verkocht, van het totale aantal van 30.000 kaarten. Dat is minder dan de helft! Festivalgangers die speciaal voor headliner Green Day komen hoeven zich dus geen zorgen te maken voor drukte. Ook fans van Biffy Clyro, Sean Paul, Kodaline en Imagine Dragons kunnen genieten van wat meer ruimte!

App en wifi

Pinkpop lanceerde vorige week de Pinkpop app die te downloaden is voor zowel Android als iOS apparaten. De app bevat algemene informatie over het festival, de camping en de verschillende podiums. Daarnaast kun je aangeven welke artiesten je favoriet zijn en kun je meer informatie vinden over de artiesten die een optreden gaan geven. Pinkpop liet verder weten dat er dit jaar wifi beschikbaar is op het terrein. Festivalgangers hoeven zich dus geen zorgen te maken over onnodige mobiele kosten!

Pinkpop 2017

De 48ste editie van het langste ononderbroken festival vindt dit jaar weer plaats gedurende het pinksterweekend op 3,4 en 5 juni! Weekend en dag tickets zijn te koop via de officiële website van het festival. Tijdens het weekend zal Artiesten Nieuws verschillende sfeerverslagen en andere belangrijke artikelen publiceren over het bijzondere muziek evenement.

Bron: De Limburger

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws