Live review: Mala Vita schudt Dordrecht wakker

Geschreven door op 7 november 2016 om 17:04

Het is zo’n typische vrijdagavond, eentje waarop een biertje aan de bar precies is wat een mens nodig heeft. Vandaag doen we dat biertje in Bibelot, Dordrecht tijdens de show van global roots rockband Mala Vita. Misschien heb je nog nooit van ze gehoord, maar wie weet raak je wel geïnteresseerd na het lezen van dit verslag!

Mala Vita in Bibelot, Dordrecht

Ondanks dat ze al zo’n tien jaar bestaan, is de fanbase van Mala Vita nog steeds vooral gevestigd in de Balkan en Italië, daar waar de bandleden vandaan komen. Dat is ook te zien aan het publiek dat zich vanavond in de Power Stage van Bibelot heeft verzameld. Zodra zanger Mickael Franci er wat niet-Nederlandse teksten uitgooit wordt het publiek wild. Overigens gebeurt dat later in de set want het publiek heeft even nodig om wakker te worden.

Van een voorzichtig begin naar een perfect einde

De band begint netjes, kleurt binnen de lijntjes en dat zijn we niet van ze gewend. Gelukkig komen band en audience tijdens het opzwepende God Is A Gipsy helemaal los. Het wordt warmer in de tent, vesten vliegen naar het podium en tijdens de toegift weet Franci ook eindelijk zijn weg tussen het publiek weer te vinden.

Oude en nieuwe hits passeren de revue en gelukkig hebben we wat echte fans in ons midden die de teksten van onder andere Cape Town, Top Of The World en Addio feilloos meezingen. We eindigen in stijl, met een hossende menigte en bezwete lichamen. Dordrecht is wakker, Mala Vita is terug!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.