De top 15 beste en meest spectaculaire concerten van 2017!

Geschreven door op 2 januari 2018 om 15:28
Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

2017 zit er weer op! Artiesten Nieuws blikt graag terug op een mooi jaar dat opnieuw bomvol zat met geweldige, spectaculaire en indrukwekkende concerten. De redactie heeft haar vijftien favoriete live shows op een rijtje gezet, inclusief een link naar de recensie van de desbetreffende show. Wat was jouw favoriete concert van 2017?

Avenged Sevenfold (Ziggo Dome, 18 februari)

Met afsluiter ‘Unholy Confessions’ laat Avenged Sevenfold de zaal nog een laatste maal moshen, headbangen en meeblèren. Daarmee zet de band een meer dan overtuigende show van hoog niveau neer in de Ziggo Dome. Waar Disturbed een arsenaal aan vuur en vlammenwerpers meebracht, zorgt Avenged Sevenfold met zijn muziek voor vuurwerk. Het publiek keert met kramp in de nek, suizende oren en een schorre keel huiswaarts.”

Tokio Hotel (Doornroosje en Paradiso, 18 en 19 maart)

Dan het nummer waar we stiekem allemaal op gewacht hebben! ‘Durch Den Monsun’ kan gewoon niet missen bij een Tokio Hotel show. En nog in het Duits gezongen ook! De fans zijn er zeker blij mee! Ook hier zijn wat elektronische effecten aan toegevoegd, zodat het beter in de set past. Maar het klinkt toch nog als onze goede oude hit. Bill laat hier het publiek heel veel zingen en dat doen ze maar al te graag!”

Tokio Hotel - Foto: ©Tezz Photography (ArtiestenNieuws)

Tokio Hotel – Foto: ©Tezz Photography (Artiesten Nieuws)

Ghost (AFAS Live, 6 april)

Ondanks alle spanningen en controverses die rond de band spelen, zet Ghost een fantastische show neer in AFAS Live. De band is op geen enkele fout te betrappen, Papa Emeritus klinkt geweldig en de show oogt gesmeerd en vloeiend. De Zweedse band is meer dan slechts een gimmick. Ghost heeft alles in zich om de komende jaren uit te groeien tot één van de grootste spelers in de hedendaagse rock- en metalscene.”

Ghost - Foto: Robin de Roode

Ghost – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

HAEVN (TivoliVredenburg, 20 april)

Aan muzikaliteit geen gebrek. Marijn van der Meer zingt prachtig en Jorrit Kleijnen geniet zichtbaar tijdens het spelen. Het publiek wordt getrakteerd op een gloednieuw repertoire afgewisseld met de bekende hits: Where The Heart Is, Finding Out More en Bright lights. Iedereen lijkt zich uitermate goed te vermaken.”

John Mayer (Ziggo Dome, 2 mei)

Tijdens de show wordt het nieuwe repertoire voortdurend afgewisseld met een fijne selectie aan hits uit de ruim 15-jarige carrière van de zanger. Mayer laat zien dat hij nog steeds een uitstekende gitarist is en zowel het publiek als hijzelf genieten vanavond zichtbaar.”

Phil Collins (Lanxess Arena in Köln, Duitsland, 16 juni)

WAUW! Een ander woord voor dit concert kunnen we niet vinden. Phil Collins kan het nog steeds, en hoe! Zijn stem is nog op ongekend niveau en ondanks dat hij vastgekluisterd zit aan zijn stoel, geven hij en zijn band een daverende show weg waarmee iedereen even terug in de tijd gaat.”

Phil Collins live in Koln foto: Bas de Wit

Phil Collins live in Köln – Foto: Bas de Wit (Artiesten Nieuws)

The 1975 (AFAS Live, 19 juni)

Wanneer je naar een concert van The 1975 gaat kun je van één ding zeker zijn: het is nooit saai! De lichtshow, de muziek en de dansjes van frontman Matty Healy zijn iedere keer bijzonder. The 1975 zet een afwisselende show neer met zowel rustige instrumentale nummers zoals ‘Please Be Naked’ en nummers om op te dansen zoals ‘The Sound’. Ieder lied heeft zijn eigen betekenis en brengt zijn eigen sfeer mee, met als topper van de avond het bijzondere liedje ‘Me’.”

Muse (Shepherd’s Bush Empire in Londen, Verenigd Koninkrijk, 19 augustus)

Muse trakteerde het aanwezige publiek op een gedenkwaardige en magische avond, maar leek er bovenal vooral ook zelf erg veel plezier in te hebben. Geen uitbundige lichtshow, geen vliegende drones, geen enorme robots en geen bewegende beeldschermen. Gewoon drie bandleden die op een klein podium doen waar ze het beste in zijn: keihard rocken. Na afloop komt het publiek superlatieven tekort. Muse in de Londense Shepherd’s Bush Empire was één van de beste shows die wij ooit hebben gezien.”

Metallica (Ziggo Dome, 4 september)

De metal-legendes houden er een strak tempo op na en jagen de nummers er stevig doorheen. Zo stevig, dat James Hetfield tijdens Now That We’re Dead niet doorheeft dat het podium opent en hij zo in dit gat stapt. James nam de uitspraak ‘break a leg’ blijkbaar iets te letterlijk. De frontman speelt door alsof er niets gebeurd is en komt er gelukkig ongedeerd vanaf. Later merkt hij wel op dat hij zichzelf niet heeft bezeerd, maar zijn ego wel.”

Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 - Fotocredits: Yascha Hoendervangers (ArtiestenNieuws)

Metallica Live @ Ziggo Dome Amsterdam 2017 – Fotocredits: Yascha Hoendervangers (Artiesten Nieuws)

Dotan (Rijksmuseum, 29 september)

Naast andere bekende nummers zoals: ‘Let The River In’, ‘Hungry’ en ‘Fall’ werd ook het gevoelige nummer ‘7 Layers’, titeltrack van Dotans laatste plaat, gespeeld. Niet op het podium, maar midden tussen het publiek. Daar stond de zanger zonder versterkers, zonder band en zonder microfoon het nummer te spelen dat hij voor zijn vader schreef.”

J. Cole (Ziggo Dome, 5 oktober)

J. Cole bewijst keer op keer een echte rasartiest te zijn die simpelweg thuishoort op een podium. Dit blijkt vooral uit de manier waarop de 32-jarige rapper de aandacht van zijn publiek weet te behouden. Zo zorgt hij er bij het ene nummer voor dat het publiek aandachtig luistert, terwijl iedereen bij het vervolgnummer moshpits maakt.”

Nick Cave and the Bad Seeds (Ziggo Dome, 6 oktober)

Kunst in de vorm van een muzikale performance. Ja, zo wordt het ook overgebracht aan het publiek. Wat verwacht men anders van een poëet, zanger, schrijver en acteur? Muzikaal wordt Cave continu fantastisch aangevuld door The Bad Seeds.”

Airbourne (Melkweg, 13 oktober)

Afsluiter van de avond is ‘Runnin’ Wild’, misschien wel de grootste hit van de band. De heren laten het publiek nog één laatste keer losgaan en de Melkweg schudt op zijn grondvesten. Frontman Joel O’Keeffe besluit het balkon op te klimmen, om de fans die onder hem staan nog even te trakteren op een bierdouche.”

Airbourne live in de Melkweg - Foto Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Airbourne live in de Melkweg – Foto Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd (AFAS Live, 22 oktober)

De ijzersterke band wekt indruk met vrijwel perfecte uitvoeringen van deze tracks en vooral ‘Comfortably Numb’ krijgt de fans op de banken. De negenkoppige band, die voor het laatstgenoemde nummer aan het publiek werd voorgesteld, stort hart en ziel in de muziek en krijgt een staande ovatie van het publiek. De fantastisch gespeelde muziek, in combinatie met spetterende showelementen, zorgt voor kippenvel bij de aanwezige bezoekers.”

Brit Floyd in AFAS Live - Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Brit Floyd in AFAS Live – Foto: Robin de Roode (Artiesten Nieuws)

Royal Blood (AFAS Live, 10 november)

De nummers volgen elkaar in rap tempo op en voor je het weet is het al tijd voor de encore, bestaande uit ‘Ten Tonne Skeleton’ en het fantastische ‘Out of the Black’. Een betere afsluiter dan dit laatstgenoemde nummer is bijna niet denkbaar. Kerr en Thatcher zetten de zaal nog één laatste maal volledig op zijn kop. AFAS Live is van voor tot achter een springende, moshende, crowdsurfende massa.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.