Live review: Avenged Sevenfold houdt publiek in zijn greep in Ziggo Dome

Geschreven door op 20 februari 2017 om 11:48
Avenged Sevenfold - Fotograaf: Stefan Brending - wikimedia commons

Op zaterdag 18 februari stonden twee van de grootste Amerikaanse metalbands op het podium in de Ziggo Dome. Disturbed en Avenged Sevenfold zorgden voor een avond vol moshpits, ‘duivel hoorns’ en geheadbang.

Support Disturbed zorgt voor vuurwerk

Allereerst was het de beurt aan de nu metalband Disturbed om het publiek op te warmen. En opwarmen deden ze! Geflankeerd door enorme vlammenwerpers zong frontman David Draiman zich de longen uit het lijf. De groep scoorde vorig jaar een enorme hit met hun cover van het legendarische Simon & Garfunkel nummer, ‘The Sound Of Silence’. Dit nummer kon dus uiteraard niet achter blijven. Verlicht door duizenden telefoonflitsers en ouderwetse aanstekers, brulde Draiman het nummer vol emotie door de zaal. De grootste reactie van het publiek kreeg de band bij hun hit ‘Down With The Sickness’. Het in 2000 uitgebrachte nummer zorgde voor een enorme circlepit in de Ziggo Dome.

Avenged Sevenfold houdt publiek in zijn greep

Even na negen uur was het tijd voor de headline-act van de avond: Avenged Sevenfold. Vanaf de eerste gitaarklanken had de band het Nederlandse publiek in zijn greep en liet niet meer los. De band opende met single ‘The Stage’, van het vorig jaar uitgebrachte album met dezelfde titel. Het publiek was direct verkocht. Gitaristen Synyster Gates en Zacky Vengeance toonden aan in goede vorm te zijn deze avond. De vele snerpende solo’s en harmonieën zouden de hele avond door de zaal schallen. De fans hadden een avond vol moshpits, geheadbang en de traditionele rock-‘duivel hoorns’ voor de boeg.

“A fucking wild crowd!”

Dat het publiek het naar zijn zin had werd meer dan duidelijk tijdens de nummers ‘Hail To The King’ en ‘Nightmare’. De duizenden fans brulden als één man mee met frontman M. Shadows, die overigens niet altijd even goed hoorbaar was. Vooral ‘Hail To The King’ zorgde voor vele moshpits in de concerthal. M. Shadows was onder de indruk: “This is a fucking wild crowd right here. I love you!”

Interactie

Frontman M. Shadows leek het goed naar zijn zin te hebben in de Amsterdamse concerthal. De zanger had veel interactie met zijn publiek en kreeg meerdere malen de lachers op zijn hand. Zo vertelde de frontman eerder in de week in Amsterdam weggestuurd te zijn door een 70-jarige prostituee. Hij zou, voor haar raam, in de weg hebben gestaan. Shadows zei de dame wel te begrijpen: “If you look like a scumbag, you get treated like a scumbag”. Ook deelde de zanger een flinke sneer uit aan onze Oosterburen. Shadows vertelde hoe de fans in Duitsland nogal passief reageerden op de show en maar weinig bewogen. Hij eindigde zijn betoog met “I like you guys better!”, wat uiteraard met veel gejuich ontvangen werd.

Huwelijks aanzoek

Tijdens de encore haalde Shadows plotseling twee fans het podium op. Een mannelijke fan vroeg zijn vriendin voor het oog van de duizenden andere fans ten huwelijk, waarop hij een “ja” als antwoord kreeg. Hierop startte de band het ’toepasselijke’ nummer ‘A Little Piece Of Heaven’, over een verzuurde liefde, moord en necrofilie. Het epische, bijna Tim Burton-esque nummer zorgde voor een enorme explosie van vreugde onder de fans.

Avenged Sevenfold overtuigt

Met afsluiter ‘Unholy Confessions’ laat Avenged Sevenfold de zaal nog een laatste maal moshen, headbangen en meeblèren. Daarmee zet de band een meer dan overtuigende show van hoog niveau neer in de Ziggo Dome. Waar Disturbed een arsenaal aan vuur en vlammenwerpers meebracht, zorgt Avenged Sevenfold met zijn muziek voor vuurwerk. Het publiek keert met kramp in de nek, suizende oren en een schorre keel huiswaarts.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.