Geslaagd optreden HAEVN in TivoliVredenburg op 20 april 2017

Geschreven door op 21 april 2017 om 14:03

Op donderdagavond 20 april 2017 gaf HAEVN een succesvol optreden in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. De redactie was erbij en doet verslag.

HAEVN - Fotocredits: Spotter_nl - Bron: Flickr

HAEVN – Fotocredits: Spotter_nl – Bron: Flickr

HAEVN concert TivoliVredenburg 2017

De grote zaal van TivoliVredenburg zit donderdagavond bomvol met nieuwsgierige fans. Bizar eigenlijk, want HAEVN heeft op het moment van schrijven slechts drie tracks uitgebracht. Toch weten songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht volledig uit te verkopen. Daar mogen ze best trots op zijn!

Electro meets Klassiek

De grote zaal wordt normaliter gebruikt voor klassieke concerten. Zodra HAEVN begint met spelen wordt echter duidelijk dat het Amsterdamse duo goed tot zijn recht komt op dit podium. Marijn en en Jorrit hebben flink uitgepakt voor het optreden. De mannen delen het podium met hun band inclusief een compleet strijkorkest. Cool!

Nieuw materiaal

Aan muzikaliteit geen gebrek. Marijn van der Meer zingt prachtig en Jorrit Kleijnen geniet zichtbaar tijdens het spelen. Het publiek wordt getrakteerd op een gloednieuw repertoire afgewisseld met de bekende hits: Where The Heart Is, Finding Out More en Bright lights. Iedereen lijkt zich uitermate goed te vermaken.

Het nieuwe materiaal van HAEVN bestaat voor een deel uit prachtige ballads, afgewisseld met catchy up-tempo songs. De electro en het klassieke strijkorkest zijn hierbij een goede match. Tussen de nummers door nemen Marijn en Jorrit regelmatig de tijd voor een persoonlijk verhaal of anekdote over de volgende track. Leuk!

De tijd vliegt voorbij. Voor we het weten is het concert alweer op zijn einde. Het was een geslaagde avond en we weten zeker dat we in de toekomst nog veel van HAEVN gaan horen.

Thanks @tivolivredenburg !!! Next stop: @deoosterpoort tomorrow!

Een bericht gedeeld door HAEVN (@haevnmusic) op

Debuutalbum

Wanneer het langverwachte debuutalbum uitkomt? Dat hebben we na afloop van de show even nagevraagd. Helaas kan hier momenteel nog niets over gezegd worden. Volgens een bekende van de band is het duo nogal perfectionistisch en moet het één en ander nog gefinetuned worden voordat de kwaliteit naar wens is.

Fans moeten dus nog even geduld hebben totdat de plaat in de schappen ligt. Om de wachttijd te overbruggen is er een EP te koop met daarop de drie uitgebrachte nummers (Where The Heart Is, Finding Out More en Bright lights) inclusief 2 gloednieuwe tracks. De EP is te koop via merchandise stands en kan na afloop van het concert worden gesigneerd door de band.

HAEVN Live

Ben je nieuwsgierig geworden? HAEVN is op 21 april te zien in de Oosterpoort Groningen en op 22 april in de Vereeniging in Nijmegen. Ook is het duo aanwezig op een reeks Nederlandse festivals. Kijk voor een compleet overzicht op de website van de band.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Brace met muzikale theatershow naar de Nederlandse podia Fans van Brace opgelet! De Nederlandstalige r&b zanger komt in 2018 met een muzikale theatershow naar de Nederlandse podia. Brace Concert Op zat...
Brits synthpopduo Hurts komt aankomend najaar naar Nederland Fans opgelet! Het Britse synthpopduo Hurts komt aankomend najaar naar Nederland! Op woensdag 6 december is het duo te bewonderen in TivoliVredenburg. ...
3JS viert 10-jarig jubileum met speciale theatershow De 3JS viert haar 10-jarig jubileum! Dit doet het Volendamse trio met een bijzondere jubileumshow op 22 februari 2018 in de Grote Zaal van TivoliVrede...
Avishai Cohen met ‘Jazz Free’-show naar verschillende poppodia Fans van Avishai Cohen opgelet! De jazzmuzikant komt met zijn bijzondere 'Jazz Free'-show naar verschillende poppodia in Nederland. Avishai Cohen's J...
PVRIS aankomend najaar voor show naar TivoliVredenburg! PVRIS komt naar Nederland! Op vrijdag 17 november staat het electropop trio in de Ronda-zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg.PVRIS naar Tivol...
Admiral Freebee kondigt twee concerten in Nederland aan Yes! Dit najaar komt bluesrockzanger Admiral Freebee voor een bijzonder concert naar TivoliVredenburg in Utrecht en het Zonnehuis in Amsterdam....

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu