Live review: Geslaagd optreden HAEVN in TivoliVredenburg

Geschreven door op 21 april 2017 om 14:03
Serious Request, edison pop, HAEVN - Fotocredits: Spotter_nl (CC Flickr) (CC BY 2.0)

Op donderdagavond 20 april 2017 gaf HAEVN een succesvol optreden in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. De redactie was erbij en doet verslag.

HAEVN - Fotocredits: Spotter_nl - Bron: Flickr

HAEVN – Fotocredits: Spotter_nl – Bron: Flickr

HAEVN concert TivoliVredenburg 2017

De grote zaal van TivoliVredenburg zit donderdagavond bomvol met nieuwsgierige fans. Bizar eigenlijk, want HAEVN heeft op het moment van schrijven slechts drie tracks uitgebracht. Toch weten songwriter Marijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht volledig uit te verkopen. Daar mogen ze best trots op zijn!

Electro meets Klassiek

De grote zaal wordt normaliter gebruikt voor klassieke concerten. Zodra HAEVN begint met spelen wordt echter duidelijk dat het Amsterdamse duo goed tot zijn recht komt op dit podium. Marijn en en Jorrit hebben flink uitgepakt voor het optreden. De mannen delen het podium met hun band inclusief een compleet strijkorkest. Cool!

Nieuw materiaal

Aan muzikaliteit geen gebrek. Marijn van der Meer zingt prachtig en Jorrit Kleijnen geniet zichtbaar tijdens het spelen. Het publiek wordt getrakteerd op een gloednieuw repertoire afgewisseld met de bekende hits: Where The Heart Is, Finding Out More en Bright lights. Iedereen lijkt zich uitermate goed te vermaken.

Het nieuwe materiaal van HAEVN bestaat voor een deel uit prachtige ballads, afgewisseld met catchy up-tempo songs. De electro en het klassieke strijkorkest zijn hierbij een goede match. Tussen de nummers door nemen Marijn en Jorrit regelmatig de tijd voor een persoonlijk verhaal of anekdote over de volgende track. Leuk!

De tijd vliegt voorbij. Voor we het weten is het concert alweer op zijn einde. Het was een geslaagde avond en we weten zeker dat we in de toekomst nog veel van HAEVN gaan horen.

Thanks @tivolivredenburg !!! Next stop: @deoosterpoort tomorrow!

Een bericht gedeeld door HAEVN (@haevnmusic) op

Debuutalbum

Wanneer het langverwachte debuutalbum uitkomt? Dat hebben we na afloop van de show even nagevraagd. Helaas kan hier momenteel nog niets over gezegd worden. Volgens een bekende van de band is het duo nogal perfectionistisch en moet het één en ander nog gefinetuned worden voordat de kwaliteit naar wens is.

Fans moeten dus nog even geduld hebben totdat de plaat in de schappen ligt. Om de wachttijd te overbruggen is er een EP te koop met daarop de drie uitgebrachte nummers (Where The Heart Is, Finding Out More en Bright lights) inclusief 2 gloednieuwe tracks. De EP is te koop via merchandise stands en kan na afloop van het concert worden gesigneerd door de band.

HAEVN Live

Ben je nieuwsgierig geworden? HAEVN is op 21 april te zien in de Oosterpoort Groningen en op 22 april in de Vereeniging in Nijmegen. Ook is het duo aanwezig op een reeks Nederlandse festivals. Kijk voor een compleet overzicht op de website van de band.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.