Plagiatenbom neemt ook Rihanna mee zijn graf in

Geschreven door op 10 april 2015 om 16:10
Rihanna - Fotocredits: celebrityabc (Flickr CC BY-SA 2.0)

Al die plagiaten de laatste tijd. Pharrell Williams brak het ijs en nu is Rihanna aan de beurt om voor de rechter te verschijnen.

Artiesten van tegenwoordig krijgen de ene beschuldiging na de andere naar hun hoofd gegooid. Als het nummer van Pharrell al plagiaat was, dan is het nummer van Rihanna zeker plagiaat.

 

RIHANNA BESCHULDIGD VAN PLAGIAAT

Het is weer zover. De laatste tijd krijgen we de ene na de andere plagiatenbeschuldiging te horen. Nu is Rihanna aan de beurt. Maak je geen zorgen meid, alle artiesten komen een keer aan de beurt. Het gaat om Rihanna’s nieuwe nummer: ‘Bitch Better Have My Money’. Donderdag 2 april zette ze dit nieuwe nummer op Soundcloud. Inmiddels is het nummer weer offline gehaald. Waarom? Misschien wel omdat ze er zelf al achter kwam dat het nummer teveel leek op een ander nummer.

Het nummer wat volgens de wereld op het nummer van Rihanna lijkt is van Just Brittany. Luister hieronder of je vindt dat de wereld gelijk heeft. Lijken de nummers op elkaar?

Rihanna

YouTube player

Just Brittany

YouTube player

Fans van rapster Just Brittany vinden dat Rihanna de titel en de melodie heeft gejat. Wij vinden eerlijk gezegd dat de nummers bijna identiek aan elkaar zijn. De songwriter van Rihanna, Bibi Bourelly, vindt het allemaal absurd. Wat vind jij?

 

PHARRELL WILLIAMS SCHULDIG

Heb je even niet meegekregen wat er met de beschuldiging van Pharrell Williams is gebeurd?
Lees dan: Boete van 7.3 miljoen dollar vanwege plagiaat Blurred Lines 

 

SAM SMITH BESCHULDIGD VAN PLAGIAAT

Een onbekende man, ene Mark Hapler, beweert dat zanger Sam Smit het idee voor de megahit Stay With Me van hem heeft gestolen. De titel van de hit is namelijk de eerste zin die hij inzong voor een nummer uit 1986.. Ons zijn ze al kwijt, dat kun je toch niet serieus plagiaat noemen? We vermoeden bijna dat het om een sarcastische grap gaat om te laten zien hoe ver het tegenwoordig gaat met de plagiaten. Toch is hij vrij serieus.

In 1986 nam Mark Hapler het nummer ‘Don’t Throw Our Love Away’ op. Dus vanwege de eerste zin in dat nummer, waarin de woorden ‘Stay with me’ voorkomen, zou het plagiaat zijn. Als we dat zouden geloven is het nummer van deze Mark Hapler ook gestolen. Zijn titel, ‘Don’t Throw Our Love Away’, wordt namelijk meerdere keren gezongen in het nummer ‘Baby love’ van de Supremes.

YouTube player

 

VODAFONE KOPIEERT DOTAN

Vodafone trekt een reclame terug na ophef op sociale media dat de gebruikte muziek sterk zou lijken op de hit Home van Dotan. Ja ook bedrijven moeten oppassen met het kopieren van muziek. Medewerkers van het bedrijf bevestigden eerder via sociale media dat het nummer van Dotan werd gebruikt, maar dat werd later ontkend door Vodafone.

Het bedrijf had voor de reclame getiteld Twinkle Twinkle Little Star nieuwe muziek laten componeren, gebaseerd op een briefing met tal van nummers en muziekstijlen. Vodafone onderzoekt of de gebruikte muziek inderdaad plagiaat is.

Het nummer van Dotan

YouTube player

MEER GELIJKENISSEN

We hebben een filmpje op Youtube gevonden, waaruit blijkt dat vele nummers, ook van deze tijd, gekopieerd lijken te zijn. Hieronder is het filmpje te zien. Vooral vanaf nummer vier, te zien vanaf minuut negen, lijken de nummers identiek aan elkaar.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.