Simple Minds voor concert naar Heineken Music Hall

Geschreven door op 31 oktober 2014 om 10:43
Simple Minds - Foto: Sven Mandel (WIkimedia Commons, CC BY-SA 4.0)

Simple Minds komt dit jaar nog voor een optreden naar Nederland. Op maandag 23 november staat de Schotse band in de Heineken Music Hall te Amsterdam.  

De laatste keer dan de band Simple Minds in Nederland was, was ongeveer een jaar geleden. Destijds stond de band rond dezelfde tijd ook al in de Heineken Music Hall, toen op woensdag 20 november en donderdag 21 november in 2013. Ditmaal is het optreden op Nederlandse bodem deel van hun Big Music Tour, waarvan de naam direct gelieerd is aan het nieuwe album van de groep.

 

Voorverkoop Simple Minds

De kaartverkoop van het concert van Simple Minds in de Heineken Music Hall te Amsterdam start op maandag 3 november om 10.00 en verloopt via de website van Ticketmaster en Mojoconcerts. Wil je zeker zijn van kaarten voor het concert of kan je niet wachten tot de kaartverkoop? Dan kan je je kaarten hier alvast vooruit reserveren.

Simple Minds

Simple Minds

De Schotse groep Simple Minds werd in 1977, aanvankelijk onder de naam Johnnie & the Self-Abusers, opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald, waarvan alleen de eerste twee genoemde nog deel uitmaken van de huidige band. Hun vroege muziek vond erkenning binnen de newwave-stroming. De eerste singles werden echter geen succes waardoor de groep de switch maakte naar  commerciële pop/rockmuziek.

Simple Minds’ grote doorbraak werd bewerkstelligd door het nummer Don’t You (Forget About Me), dat werd geschreven in 1985. Met het nummer behaalde de groep de hoogste noteringen in een veel verschillende landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten, waar het hun enige hit tot zover werd.

In 2002 keerde de band terug met het album Cry. Eind oktober 2014 komt Simple Minds met een nieuw album. Het album gaat Big Music heten, de nieuwe single Honest Town werd eind september al gepresenteerd. Ook kondigde de band aan in 2015, vanwege het nieuwe album, een tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk te gaan maken. Daarvoor doen ze nu dus ook de Heineken Music Hall te Amsterdam aan.

Momenteel bestaat Simple Minds uit zanger Jim Kerr, gitarist Charlie Burchill, drummer Mel Gaynor, Bassist Ged Grimes en Toetsenist Andy Gillespie.

Beluister hieronder Simple Minds’ doorbraakhit Don’t You (Forget About Me).

YouTube player

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.