Luister: Damien Rice – The Greatest Bastard [Video]

Geschreven door op 31 oktober 2014 om 10:16
Damien Rice - Foto: LeBlogDeLaBlonde (Flickr, CC BY 2.0)

Damien Rice heeft een nieuwe single online gezet, afkomstig van zijn aankomend album My Favourite Faded Fantasy. Beluister hier de nieuwe single.

Album My Favourite Faded Fantasy ligt vanaf vandaag in de winkels.. Damien Rice’s nieuwe single, The Greatest Bastard, staat ook op dat album. Het is voor Damien Rice zijn eerste studioalbum na een muzikale onderbreking van acht jaar lang. Beluister hieronder Damien Rice’s nieuwe single.

Naast het nummer zelf bracht Damien Rice ook nog een nog geen 2-minuut durende videoclip naar buiten, ongetwijfeld een voorbode van de volledige videoclip van de single.

YouTube player

Damien Rice

De Ierse singer-songwriter Damien Rice werd op 7 december 1973 geboren in Dublin. Hij staat vooral bekend om zijn breekbare nummers, die uitgevoerd worden met zo min mogelijk instrumentale begeleiding.

Rice begon aanvankelijk zijn muzikale carriere in de band Juniper, die vooral bekendheid heeft vergaard met het nummer Weatherman. in 1999 verliet hij de band. waarna hij in 2001 met zijn eerste single kwam. De single droeg de naam The Blowers Daughter, die werd gebruikt als soundtrack voor de film Closer. Vervolgens werkte hij in eigen beheer verder aan zijn eerste album, die in februari 2002 onder de naam O uitkwam. Zijn daaropvolgende album was 9, ui 2006.

Nu, na een acht jaar lange muzikale onderbreking, is de Ierse singer-songwriter terug, met album My Favourite Faded Fantasy, die vandaag in de winkels verscheen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Damien Rice Nieuws · Nieuwe singles · Nieuws · Videos