Berlin viert jubileum en release nieuw album in Q-Factory Amsterdam

Geschreven door op 3 juli 2019 om 12:24
Terri Nunn (Berlin) - Foto: Sen Chang - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Synthpopgroep Berlin gaat eind 2019 op tour! De Amerikaanse band viert de release van de aankomende plaat ‘Transcendence’ en het veertigjarig jubileum van de groep met een show in Q-Factory te Amsterdam.

Berlin naar Q-Factory

Liefhebbers van synthpop en new wave opgelet: Berlin komt naar Amsterdam voor een exclusieve show in Q-Factory! Op donderdag 5 december 2019 brengt de band de grootste hits uit zijn repertoire ten gehore in de Grote Zaal van het poppodium. Naast klassiekers uit de afgelopen veertig jaar, zoals ‘Take My Breath Away’ en ‘Sex (I’m A…)’, kan het publiek ook nieuw materiaal verwachten. In augustus verschijnt het achtste album van de Amerikaanse formatie, ‘Transcendence’.

Concertkaarten

Tickets voor de shows zijn per direct verkrijgbaar via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

Berlin

In 1978 werd Berlin opgericht in de Verenigde Staten. De band werd vooral bekend door de synthpophit ‘Take My Breath Away’ uit 1986. Het nummer werd destijds gebruikt in de populaire film ‘Top Gun’ en was in veel landen, waaronder Nederland, een nummer één-hit. Ruim tien jaar na het ontstaan van de groep besloten de leden hun eigen weg te gaan vanwege een creatief meningsverschil. In de daaropvolgende jaren ging zangeres Terri Nunn met nieuwe bandleden verder als Berlin. In 2019 is de originele band terug, met oprichters John Crawford en David Diamond. Ook is een nieuw album in aankomst. ‘Transcendence’ komt uit op vrijdag 2 augustus 2019. De titeltrack van de aankomende plaat is alvast te beluisteren:

YouTube player

 

Bronnen: Q-Factory, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.