Pharrell Williams en Robin Thicke verliezen eerste deel rechtszaak

Geschreven door op 31 oktober 2014 om 9:54
Blurred Lines , Pharrell Williams - Fotocredits: Frank Schwichtenberg - Wikimedia Commons [CC BY-SA 4.0)

Pharrell Williams en Robin Thicke hebben het eerste deel van hun rechtszaak verloren, aangaande een mogelijke copyright-schending met hit Blurred Lines

De zaak werd aangespannen door de familieleden van Marvin Gaye, die van mening zijn dat de in 2013 geschreven hit Blurred Lines te veel lijkt op Marvin Gaye’s Got to Give it Up uit 1979. Pharrell Williams en Robin Thicke hadden daarop een verzoek ingediend om de zaak te seponeren, omdat er te weinig gronden waren waarop Marvin Gaye’s familie hun aantijgingen op konden baseren. Dat verzoek is inmiddels dus door de rechter afgewezen, waardoor de zaak een vervolg krijgt.

Pharrell Williams en Robin Thicke hebben altijd beweerd dat de platen, naast de basiselementen van compositie, geen gelijkenissen bevatten. De rechter besloot echter anders door te zeggen dat de platen op zowel de gehele song als de individuele elementen als basslines, keyboard-delen, zanglijnen en melodische en harmonische elementen een hoop overeenkomsten bevatten. De zaak gaat verder op 10 februari 2015.

Een paar maanden terug probeerde Robin Thicke zich nog in te dekken, door te zeggen dat hij geen enkel aandeel had gehad in de compositie van het nummer. Naar eigen zeggen was de zanger onder invloed van verscheidene substanties en was het nummer geheel gecomponeerd door Pharrell Williams.

Pharrell Williams

Pharrell Williams, die op 5 april 1973 werd geboren in Virgina, staat ook wel bekend als Skateboard P. Hij is onder meer bekend van zijn rol in het producersduo The Neptunes en de band N*E*R*D.

n 2010 had Pharrell Williams de leiding over de muziek van de film Despicable Me samen met Hans Zimmer. In 2013 werkte hij ook mee aan het nieuwe album van Daft Punk, Random Access Memories, waarvoor hij onder meer Get Lucky inzong. Ook werkte hij mee aan de single Blurred lines, samen met Robin Thicke en T.I.. Zijn meest recente hit, Happy, groeide bliksemsnel uit tot een wereldwijde hit en is het meest succesvolle nummer in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Pharrell Williams’ meest recente album is Girl, dat op 3 maart 2014 uitgebracht werd.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Pharrell Williams Nieuws