Pharrell begrijpt kritiek op hitnummer ‘Blurred Lines’

Geschreven door op 15 oktober 2019 om 13:04
Pharrell Williams - Shawn Ahmed [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Pharrell Williams vertelt in een interview met ‘GQ’ dat hij zich schaamt voor de teksten in zijn megahit ‘Blurred Lines’. “Ik kan mij verplaatsen in wat er eigenlijk werd gezegd in de teksten en hoe iemand zich daarbij zou voelen.”

Spijt voor Pharrell

Het hitnummer ‘Blurred Lines’ (2013) van Pharrell Williams en Robin Thicke ontving de afgelopen jaren ontzettend veel kritiek. Critici vielen vooral over de zin ‘I know you want it’ (Ik weet dat je het wilt). De zin zou een bepaalde mate van misbruik acceptatie impliceren.

“In eerste instantie snapte ik de kritiek niet”, begint de zanger en producer. “Er zijn veel vrouwen die erg van het nummer houden en de energie die het ze geeft. En de zin ‘ik weet dat je het wilt’ – vrouwen zingen dat soort dingen de hele tijd. Ik snapte gewoon niet wat er verkeerd aan was”

Jaren later kwam de artiest echter tot een hernieuwd inzicht. “Ik realiseerde me dat er mannen zijn die dit soort taal gebruiken tegen vrouwen die ze misbruiken. Het maakt dan niet uit wat voor gedrag ik heb, of hoe ik over deze kwestie denk. Het gaat erom wat voor effect mijn muziek heeft op vrouwen. Ik kan mij verplaatsen in wat er eigenlijk werd gezegd in de teksten en hoe iemand zich daarbij zou voelen. Dat dat niet de meerderheid is, is niet belangrijk. Het maakte mij ook uit wat zij voelen.”

 

Naast kritiek op de teksten, kregen de artiesten ook een rechtzaak aan hun broek. Het nummer zou namelijk teveel lijken op ‘Got To Give It Up’ van Marvin Gaye. Hier meer over weten? Klik hier!

Bron: GQ en NU

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Pharrell Williams Nieuws