‘Blurred Lines’ kost Robin Thicke en Pharrel Williams 5 miljoen!

Geschreven door op 13 december 2018 om 14:32
Blurred Lines , Pharrell Williams - Fotocredits: Frank Schwichtenberg - Wikimedia Commons [CC BY-SA 4.0)

De plagiaatzaak rondom de grote hit ‘Blurred Lines‘ is eindelijk gesloten. De rechter heeft besloten dat Pharrel Williams en Robin Thicke een boete van vijf miljoen dollar moeten betalen. 

Blurred Lines kost vijf miljoen dollar

Een tegenslag voor Pharrel Williams en Robin Thicke. De rechter heeft besloten dat de artiesten, die in 2013 een grote hit scoorden met ‘Blurred Lines’, een boete van vijf miljoen dollar moeten betalen. Het nummer zou namelijk te veel lijken op ‘Got To Give It Up‘, een track van Marvin Gaye uit 1977.

Roering in muziekwereld

De plagiaatzaak over de track ‘Blurred Lines’ bracht veel teweeg in de muziekwereld. In 2015 bepaalde de rechtbank dat Pharrel Williams en Robin Thicke een boete van 7,4 miljoen dollar moeten betalen aan de familie Gaye. Tegen die uitspraak gingen de componisten in hoger beroep, daarbij steunden meer dan 200 muzikanten hen. De rechter bepaalde uiteindelijk dat de artiesten vijf miljoen dollar moeten betalen aan de familie Gaye. Ook ontvangen de nabestaanden van de in 1984 overleden zanger, 50 % van de inkomsten van de hit uit 2013.

Blurred Lines vs Got To Give It Up

Bekijk hieronder de video waarin de nummers met elkaar vergeleken worden. Lijken de tracks echt te veel op elkaar? Stem op de poll!

 

Bronnen: oor.nl, billboard.com, 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.