Kensington wederom verkozen tot Best Dutch Act op MTV EMA’s

Geschreven door op 23 oktober 2014 om 9:08
Kensington - Foto: Rahi Rezvani (Persfoto Friendly Fire)

Kensington is voor de tweede keer op rij verkozen tot Best Dutch Act op de MTV European Music Awards. Dat meldt de Telegraaf.

In de strijd moest Kensington het opnemen tegen artiesten als Mr. Probz, Chef’Special, Hardwell en Martin Garrix. Ondanks de sterke concurrentie wist de Utrechtse band toch de prijs in de wacht te slepen en mag Kensington Nederland vertegenwoordigen bij de prijs voor Best European Act.

 

Kensington

Kensington is een Nederlandse rockband uit de stad Utrecht. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien twee ep’s en drie albums uitgebracht. Het eerste album, Borders, verscheen in 2010. In mei 2012 is het tweede album Vultures uitgekomen en in 2014 verscheen Rivals. Met laatstgenoemd album stond de band 2 weken lang op nummer 1 in de Nederlandse album lijst. De band bestaat op dit moment uit zanger-gitarist Eloi Youssef, zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg. Eerder, van 2005 tot 2008, verzorgde Lucas Lenselink de drumpartijen.

MTV Europe Music Awards

De MTV EMA’s  werden in 1994 voor het eerst uitgereikt. In het begin waren de prijzen een alternatief voor de Amerikaanse MTV Video Music Awards, omdat ook de EMA’s zich richtten op de beste videoclips. Inmiddels worden de prijzen uitgereikt aan artiesten die door Europa worden beschouwd als de besten in de muziekwereld. Bij de EMA’s bepaalt de stem van het publiek de uiteindelijke winnaar, in tegenstelling tot de VMA’s. Dit jaar vinden de MTV Europe Music Awards plaats in Glasgow op zondag 9 november.

Bekijk hieronder de video van de volledige uitreiking van de Europe Music Awards 2013.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.