Live Report: Son Mieux en The Brahms blazen dak van Paard

Geschreven door op 21 mei 2018 om 15:48
The Brahms in Paard - Foto Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Dacht je even dat er afgelopen zaterdag stoom uit het Paard in Den Haag kwam? Dat zou goed kunnen, want Son Mieux en The Brahms waren samen de boel op stelten aan het zetten. De twee jonge indie bands, die zichzelf inmiddels al aardig bewezen hebben, zijn samen op tour en Artiesten Nieuws was erbij!

Son Mieux trapt af

De avond wordt afgetrapt door Son Mieux. We hoorden ze meerdere malen op de radio en zagen ze live bij De Wereld Draait Door, het werd tijd om ze eens zelf live mee te gaan maken.

Als we de muziek in een hokje zouden moeten plaatsen, dan zeggen we indiepop. Maar de nummers van Son Mieux zijn vooral prachtige luisterliedjes en korte verhalen over het leven van zanger Camiel. Het nummer ‘Feels Like Home’ is een goed voorbeeld, de ‘stripped down’ versie krijgt zelfs een uitverkochte en uitzinnige zaal stil. Dat zal mede komen door de ietwat rouwe, maar ontzettend fijne stem van Camiel.

De emoties zijn terug te zien en te horen in zijn gezicht. Dat alles maakt het concert een stuk menselijker en geeft het publiek het gevoel dat ze samen met de zanger op het podium staan. Ditzelfde geldt voor het fijne en zomerse ‘Even’.

Nummers met een verhaal

Naast de oude, vertrouwde nummers die we al grijs hebben gedraaid, spelen ze ook een aantal nieuwe nummers van het debuutalbum dat op de planken ligt. Deze nummers laten zien waar de band het afgelopen jaar aan heeft gewerkt, en is meer dan we ervan verwacht hadden.

Vrolijke, dansbare nummers met een verhaal waar we onszelf allemaal op een andere manier in kunnen vinden. Door de sfeer die Son Mieux met zich meebrengt voelt het ook even alsof iedereen in de zaal elkaar kent, alsof we allemaal vrienden zijn. Dat is ook precies waar muziek om draait, een pluim voor de Hagenezen van Son Mieux!

The Brahms breken tent af

Een opener van een avond, waarmee we even vergaten dat er nóg een band op ons stond te wachten! De mannen van The Brahms weten niet hoe snel ze het podium moeten beklimmen en gooien alle energie die ze hebben in hun set. Gezien ze een graag gehoorde gast zijn op 3FM kunnen we inmiddels allemaal meezingen met heerlijke zomerhits als ‘Golden’ en een van de nieuwste releases: ‘Sleep’.

The Brahms in Paard - Foto Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

The Brahms in Paard – Foto Laura Rosierse (Artiesten Nieuws)

Mee dansen moeilijk te vermijden

Ze brachten nog maar kortgeleden debuut plaat ‘Me And My Damn Dreams’ uit, de opvolger van twee EP’s waarmee zij onder meer een 3FM Award binnen sleepten. The Brahms lijken altijd en overal plezier in te vinden, en krijgen het publiek dan ook meteen mee met hun uptempo indiepop-nummers. Meezingen, mee schreeuwen, en vooral mee dansen is ook moeilijk te vermijden als er op het podium zo de pan uit gespeeld wordt. Er was een tijd waarin zij bekend stonden als de band die van de Herman Brood Academie kwamen, maar inmiddels zijn ze ver voorbij enkel die referentie.

De bands hebben samen nog een aantal shows staan, in onder andere een uitverkocht Rotown en op 31 mei staan zij in de Mezz in Breda. Wij hebben ontzettend genoten van deze zeer muzikale en energieke avond en raden iedereen dan ook van harte aan de bands eens live te gaan aanschouwen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.