Pleegt Jeroen van der Boom plagiaat?

Geschreven door op 19 januari 2016 om 13:55
Jeroen van der Boom - Foto: Richard Broekhuijzen - Wikimedia Commons

Ophef in Portugal over het nummer Overal waar ik ga van Jeroen van der Boom! Het nummer zou gejat zijn van de Portugese band DAMA.

Jeroen van der Boom

Foto: Richard Broekhuijzen

Não dá

Het nummer, dat Van der Boom met Lange Frans zong, werd opgepikt door de zanger van DAMA. Hij kon er wel om lachen, maar noemt het ook plagiaat. In juni 2015 bracht DAMA het nummer Não dá uit en in november kwam de versie van Jeroen van der Boom uit.

Jeroen van der Boom plagiaat

Het is niet voor het eerst dat Jeroen van der Boom wordt beticht van plagiaat. In 2015 bracht de zanger zijn eigen versie van Claudia de Breij’s Mag ik dan bij jou (gezongen tijdens Toppers in Concert) zonder haar toestemming uit. Ook zijn debuuthit Jij bent zo is niet origineel, dat is een cover van het nummer Silencio van de Spaanse zanger David Bisbal.

Update: de platenmaatschappij van Jeroen van der Boom heeft aan de Telegraaf laten weten dat Jeroen het nummer op de Spaanse radio heeft gehoord en daar een Nederlandse versie van heeft gemaakt. Volgens de platenmaatschappij was het hen niet gelukt om de oorspronkelijke eigenaar te achterhalen en te benaderen.

Bron: de Telegraaf

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.