Jeroen van der Boom heeft Claudia de Breij niet netjes behandeld

Geschreven door op 8 juni 2015 om 17:17
Jeroen van der Boom - Foto Richard Broekhuijzen (Wikimedia, CC BY-SA 4.0)

Jeroen van der Boom heeft momenteel een hit met het nummer Mag Ik Dan Bij Jou. Helaas vroeg de zanger vooraf geen toestemming aan de schrijfster ervan, Claudia de Breij, en dat werd hem niet in dank afgenomen.

de single van Jeroen van der boom

Jeroen vertolkte het nummer ‘mag ik dan bij jou’ samen met Jim de Groot tijdens The Passion 2015 en deed dat vorige week solo tijdens Toppers In Concert 2015 in de Arena. Hij kreeg hier zoveel positieve reacties op, zoals ook in het filmpje te zien is, dat hij besloot het nummer op te nemen en uit te brengen als single. Daarmee leidt hij momenteel de hitlijsten.

Een stilte rondom Claudia de Breij

Er heerste een stilte rondom Claudia toen Jeroen van der Boom haar nummer uitbracht. Heel Nederland vroeg zich af wat haar mening was rondom de cover. Tot ze plots een Twitterbericht de wereld in hielp waaruit bleek dat ze helemaal niet zo blij was met Jeroen van der Boom.

Tweet Claudia de Breij aan Jeroen van der Boom / Printscreen Twitter

Tweet Claudia de Breij aan Jeroen van der Boom / Printscreen Twitter

Claudia is niet blij

Het management van Claudia bevestigt aan NU.nl dat er geen toestemming is gevraagd voor het gebruik van het nummer. “En dat hoeft ook helemaal niet, maar het is wel zo netjes. Zeker nu het zo groots wordt verspreid, en ook op de cd van De Toppers terechtkomt. Het gaat niet om geld, het gaat om wat goed is om te doen.” Nu zien de makers van Mag ik dan bij jou iemand anders weglopen met ‘hun kindje’.

YouTube player

de verklaring van Jeroen van der Boom

“Naar aanleiding van haar bericht heb ik Claudia direct gebeld. Van mijn kant wilde ik direct duidelijkheid creëren. Ik heb haar verteld dat ik enkel en alleen goede bedoelingen heb gehad. Het was een fijn gesprek waarin de positiviteit de boventoon voerde. Ik ben blij dat de lucht tussen ons nu weer is geklaard en onze platenmaatschappijen hebben verder onderling contact in verband met de verdere afwikkeling”, aldus Van der Boom in een verklaring.

YouTube player

Kaarten voor claudia de breij

Op dit moment toert Claudia door Nederland met de cabaretvoorstelling De Teerling. Hilarische verhalen over haar ergernissen, dromen, fascinaties en wensen worden afgewisseld met mooie en lieve liedjes.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.