The Who start sessies voor twaalde studioalbum

Geschreven door op 13 oktober 2014 om 10:11
The Who (Roger Daltrey, Pete Townshend) - Foto Kubacheck (Wikimedia)

Roger Daltrey, leadzanger en medeoprichter van The Who, heeft bevestigd dat de Engelse rockband de werkzaamheden voor een twaalfde studioalbum begonnen is.

Tegen The Mirror zei hij: “The Who heeft een nieuwe plaat uit. We hebben één nummer gedaan, maar gaan nu een compleet album doen. Het is erg spannend!”

The Who

The Who – Be Lucky

Niet zo lang geleden onthulde de band een nieuwe single, Be Lucky, de eerste track in acht jaar tijd. Sinds die nieuwe single en hun 50-jarige jubileum is The Who weer zeer actief, waarop ze nu dus aan een nieuw album zijn begonnen.

De single Be Lucky zal verschijnen op het aankomende compilatie-album Who Hits 50 en is het eerste nieuwe materiaal sinds hun album Endless Wire in 2006. Het nummer is opgenomen met bassist Pino Palladino, drummer Zak Starkey en toetsenist Mick Talbot.

Het compilatie-album Who Hits 50, met daarop de single Be Lucky verschijnt op 31 oktober, maar is al te bestellen via  bol.com. Op het album staan ook nummer van de vroege jaren van de band, toen ze bekend stonden als The High Numbers.

The Who

The Who is een Engelse rockband van de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen, Engeland.

De band groeide uit tot een van de bekendste rock-‘n-rollbands ter wereld, die in de hoogtijdagen bestond uit zangerRoger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon. The Who is met uitzondering van de periodes tussen 1983 en 1988 en tussen 1990 en 1995 vrijwel continu op tournee geweest.

Beluister hieronder het nieuwste materiaal, de single Be Lucky.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · The Who Nieuws