‘Krezip weer bij elkaar voor Pinkpop 2019’

Geschreven door op 28 januari 2019 om 13:45
Live on the Beach Jacqueline Govaert (Krezip) - Fotocredits Shura - Wikimedia Commons

Goed nieuws voor fans van Krezip! Het lijkt erop dat de band weer samenkomt en een show geeft op Pinkpop 2019. Een goede vriend van de band gaf het verlossende woord.

‘Krezip op Pinkpop 2019’

Tijdens de ochtendshow van Radio Veronica-dj Giel Beelen werd bevestigd dat Krezip weer samenkomt voor een reünieshow op Pinkpop 2019. Giel belde met Daan Speelman, een goede vriend van de band. Speelman bevestigt tijdens het gesprek de komst van Krezip voor de jubileumeditie van Pinkpop. “Zo, ja! Niet normaal he!? (…) Ja jeetje wat een verhaal he!? Ze gaan weer spelen, ja.

Over een tour is bij Daan niks bekend. “Ik weet het niet. Ik kreeg gisterenavond een belletje. Ik snap het ook niet. Ik moest mijn mond erover houden. Ik weet het ook echt niet. Ik weet dat er weer wat gaat gebeuren volgens mij en dat is het enige wat ik weet.”

Pinkpop is geen onbekende plek voor de formatie. De bandleden stonden tot nu toe maar liefst vijf keer op het podium van het Limburgse festival.

Roze aftelklok

Op de website van de formatie is een aftelklok te vinden. Deze telt af naar maandagavond 28 januari 2019 19:30 uur. Wellicht wordt om deze tijd de reünie op het festival bevestigd. Naast de aftelklok is de achtergrond van de website volledig roze. Ook hebben alle bandleden hun social media accounts volledig roze gekleurd met dezelfde afbeelding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jacqueline Govaert (@jacquelinegovaert) op

Uit elkaar

Tien jaar geleden, in 2009, gaf de band zijn laatste optreden, dat plaatsvond in de Heineken Music Hall. Er was toen sprake van een permanente stop, omdat de bandleden vonden dat ze hun eigen weg moesten gaan. Met het nummer ‘Sweet Goodbyes’ nam de formatie afscheid van het publiek.

Krezip

In 2000 brak de groep door met het nummer ‘I Would Stay‘. De harde kern van Krezip bestond uit Jacqueline Govaert, haar zus Anne, Annelies Kuijsters en Joost van Haaren. Toen de band uit elkaar ging, speelden Jan Peter Hoekstra en Bram van den Berg ook mee in de formatie.

 

Bron: Veronica

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.