Justin Timberlake maakt Prince fans boos met Superbowl halftime show

Geschreven door op 5 februari 2018 om 14:09
Justin Timberlake - Fotocredits: Gage Skidmore - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Niemand minder dan popicoon Justin Timberlake was verantwoordelijk voor de Superbowl halftime performance. De zanger nam hierbij een moment om Prince te eren, maar dit viel niet goed bij de fans van de ‘Purple Rain’-zanger.

Justin Timberlake bracht Prince tribuut tijdens de Superbowl

Na eerdere spectaculaire optredens van onder meer Lady Gaga, Bruno Mars en Beyoncé, was het dit keer de beurt aan Justin om voor een spectaculaire show te zorgen. Er gingen geruchten rond dat de zanger Prince zou gaan eren met behulp van een hologram.

Een goede vriendin en voormalig drummer van Prince, Sheila E., liet via Twitter weten het hier niet mee eens te zijn. Sheila en de iconische artiest bespraken het onderwerp voor zijn dood en ze liet via Twitter het volgende weten over het gerucht:

“Prince zei me ‘Laat niemand ooit een hologram van me maken.’ Niet cool als dit gebeurt!” 

Justin nam contact op met Sheila en de twee spraken over de show. De fans van de zanger waren opgelucht nadat Sheila E. tweette dat Timberlake beloofde om geen Prince-hologram te gebruiken. De voormalige drummer van de iconische zanger liet via Twitter het volgende weten:

“Familie, ik sprak vanavond met Justin en hij deelde oprechte woorden van respect voor Prince & the Purple-fans. Ik kijk uit naar wat zeker een spectaculaire halftime show gaat worden. Er komt geen hologram.”

Prince projectie

Er bleek inderdaad geen hologram te zijn, maar wel iets dat er heel erg op leek: het icoon, dat in 2016 overleed, werd op een groot scherm geprojecteerd. Fans dachten dat ‘His Royal Badness‘ ook dit niet zou hebben goedgekeurd.

De ‘Kiss‘- zanger is altijd erg beschermend over zijn imago geweest. Tijdens een interview met het tijdschrift Guitar World in 1988 werd de artiest gevraagd naar het gebruik van digitale bewerking om ‘een situatie te creëren waarin je kon optreden met artiesten uit het verleden’. Prince moest hier niets van hebben en antwoordde het volgende:

“Dat is het meest demonische ding dat je je kunt voorstellen.- Alles is zoals het is, en zo zou het moeten zijn. Als ik met Duke Ellington zou moeten ‘jammen’, dan zouden we in dezelfde tijd hebben geleefd. Dat hele virtuele realiteit ding… Het is echt demonisch en ik ben geen demoon. Ook wat ze deden met dat Beatles-nummer, Free As A Bird. De stem van John Lennon manipuleren om hem vanuit zijn graf te laten zingen… Dat zal mij nooit overkomen. Ik wil onder andere artistieke controle komen om te voorkomen dat dit soort dingen gebeuren.”

Overdrijven de fans, of toch niet?

Ging Justin tegen Prince zijn wensen in, of overdrijven zijn fans? Bekijk hieronder het omstreden optreden en laat ons in de poll weten wat jij vindt!

 

Bron: YouTube, Guitar World, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.