Pierre Kartner wint oeuvreprijs Buma NL Awards

Geschreven door op 19 september 2014 om 16:11
Logo: Buma NL Awards - Bron: Persbericht BUMA NL

Pierre Kartner, ook wel bekend al Vader Abraham won donderdagavond de oevreprijs bij de Buma NL Awards. Andere prijzen gingen naar Django Wagner, Marianne Weber en Jan Smit.

Het feestelijke Buma NL evenement wordt jaarlijks georganiseerd ter promotie van het Nederlandse lied. Dit jaar vond het evenement opnieuw in en rondom theater de Parade in Den Bosch. Het programma bestaat overdag uit een conferentie en optredens van bekende Nederlandse artiesten. Tot slot vindt ’s avonds een Awarduitreiking plaats.

Awarduitreiking

Musicalster en Presentator Antje Monteiro reikte donderdagavond de prijzen uit. Pierre Kartner ontving een bijzonder Lifetime Achievement Award voor zijn gehele oeuvre. Django Wagner en Marianne Weber gingen er met het award voor beste zanger en zangeres vandoor. Marianne Weber trakteerde het aanwezige publiek op een indrukwekkend optreden. De Toppers ontvingen een act voor beste live act. Topper René Froger ontving daarnaast een Award voor zijn Videoclip voor het nummer Juich voor NL (Bekend van Juichpakken reclame).

Een Award voor de beste single werd uitgereikt aan Snollebollekes met zijn feestelijke plaat Vrouwkes. Jan Smit ontving een onderscheiding voor Beste Auteur en Henk Dissel mag zich een jaar lang het beste Talent noemen.

buma nl awards

Buma NL Awards

De Buma NL Awards werden voor de vijfde keer in Den Bosch uitgereikt. Het feestelijke evenement dient ter promotie van de Nederlandse muziekindustrie. Een jury bestaande uit professionals in de muziekwereld beoordeelt de genomineerden. Dit gebeurd onder ander op zangkwaliteit, talent, live act en videoclip.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.