Indierockband Bloc Party naar AFAS Live voor bijzonder concert

Geschreven door op 19 maart 2018 om 11:28
Bloc Party - By Flickr user Star5112 [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Bloc Party komt naar Nederland! De indierockband brengt alle nummers van zijn iconische debuutalbum ‘Silent Alarm’ ten gehore in de AFAS Live. 

Bloc Party naar AFAS Live

Bloc Party geeft 15 oktober 2018 een zeer opvallend optreden in AFAS Live Amsterdam. De vierkoppige formatie zal namelijk alle nummers van zijn veelgeprezen debuutalbum ‘Silent Alarm‘ spelen. De indierockband speelt tijdens het optreden ook enkele nummers van zijn andere albums. Het concert maakt deel uit van een unieke reeks van slechts zes Europese shows.

Concertkaarten

Tickets voor Bloc Party gaan vrijdag 23 maart in de verkoop en zijn onder andere verkrijgbaar via de site van Eventim.

 

Iconisch debuutalbum

De band rond frontman Kele Okereke bracht in 2005 zijn debuutalbum ‘Silent Alarm‘ uit met daarop onder andere het nummer ‘Helicopter’. Sindsdien worden de rockers als één van de grootste bands binnen de indierockscene gezien. De plaat was mateloos populair bij het publiek en werd alom geprezen door critici als Pitchfork, Q en NME. Het album ging meerdere malen platina en zorgde zelfs voor een nominatie voor een Mercury Prize.

Vervolgalbums

Drie andere albums volgden, maar haalden het niet bij het succes van de plaat waar de band beroemd mee werd. De band week van zijn oorspronkelijke sound af en liet een minder elektronisch geluid horen. Het viertal ging tijdelijk uit elkaar, zanger Kele Okereke ging solo, maar sinds 2015 zijn de indierockers weer bij elkaar.

YouTube player

Bron: AFAS Live, LiveNation BE

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.