Queen brengt legendarisch concert uit

Geschreven door op 5 september 2014 om 15:48

Fans hebben er lang op moeten wachten. Queen heeft de muziek van het legendarische concert in het Rainbow Theatre te Londen na 40 jaar eindelijk uitgebracht. Het bijzondere album ligt vanaf vandaag in de winkel.

Als er één optreden is waar Queen-fans van over de hele wereld tot de dag van vandaag over spreken, dan is het dat van eind maart 1974 in de legendarische Rainbow Theatre te Londen. De band betreedt het podium na een tournee in 1973 waarmee ze zichzelf bij de muziekcritici als grote talenten hebben neergezet. De avond in The Rainbow is volgens de overlevering van een ongekend niveau.

Live At The Rainbow

Het hele spektakel wordt vastgelegd door Roy Thomas Baker, co-producer van de eerste vier studioalbums. Ook al is het in eerste instantie de bedoeling is deze opnamen te gebruiken voor een livealbum, verdwijnt dit plan in de koelkast door de plotseling duizelingwekkende populariteit. Veertig jaar na dato wordt alsnog Queen – Live At The Rainbow uitgebracht. En dat in de hoogst mogelijke kwaliteit. Opnieuw gemixt, digitaal geremasterd, opgepoetst en klaar voor de aandacht die het optreden veertig ja na dato verdient.

Live At The Rainbow toont een historisch omslagpunt voor een groep die later tot een van de grootste band aller tijden wordt gerekend. Genieten van Queen zoals je ze zelden hebt gezien.

 

live at the rainbow deluxe

 

Albumrelease Queen met Live At The Rainbow

Live At The Rainbow ligt vanaf vandaag in de winkel. Queen fans kunnen het album Live At The Rainbow en Live At The Rainbow (Super Deluxe Editie) met korting bestellen op de website van Bol.com.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

  • Pingback: Een prachtig portret op het hoogtepunt | Dé Nederlandse Queenfansite

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Nieuws · Queen Nieuws