Live review: Bloc Party-zanger Kele Okereke inspireert in Melkweg

Geschreven door op 19 mei 2017 om 16:27
Kele Okereke (Bloc Party) - Foto Bruce (Flickr (CC BY 2.0)

Op donderdag 18 mei stond Kele Okereke, bekend van de Britse post-punkgroep Bloc Party, op het podium van de Melkweg in Amsterdam. Artiesten Nieuws was erbij!

Kele in Melkweg

Het is donderdagavond en rustig rondom de Melkweg. Het is de perfecte avond voor een akoestische set van de zanger van Bloc Party, Kele Okereke. In het teken van zijn akoestische tour doet hij de Upstairs zaal aan.

Met Bloc Party bracht hij vijf platen uit, solo nog eens twee. Echter komt zijn stem nergens zo goed tot zijn recht als tijdens de akoestische set die hij speelde in de Melkweg. De zanger ging eerder solo tussen Bloc Party releases door en dat beviel blijkbaar erg goed. Het publiek is muisstil terwijl hij bekende en onbekende verhalen vertelt met zijn bijna hypnotiserende stem. Het publiek hangt aan zijn lippen.

Okereke inspireert

Artiesten Nieuws sprak na de show met één van de bezoekers die zich heeft laten inspireren door Bloc Party en Kele in het bijzonder. De bezoeker, genaamd Mark: “Ik heb Bloc Party in 2005 leren kennen, het nummer ‘Banquet’ zat onder een skateboardvideo en later zag ik ze voorbij komen op MTV. Na het kopen van het toen net uitgebrachte debuutalbum ‘Silent Alarm’ was ik hooked. Het inspireerde mij om ook gitaar te gaan spelen en te gaan componeren.”

“Ruim 12 jaar later kijk ik nog steeds met dezelfde bewondering naar de frontman die zich kwetsbaar en emotioneel laat zien met een akoestische set. Zelf studeer ik inmiddels muziek en beschouw ik het als één van de grootste verrijkingen van het leven. Voor een groot deel heb ik dat te danken aan Kele en Bloc Party,” besluit de fan.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.