“Dream Theater begint in mei met werken aan nieuw album”

Geschreven door op 1 februari 2018 om 12:36
James LaBrie (Dream Theater) - Foto door MorganaPhoto (Flickr, public domain)

Dream Theater zal in mei beginnen met werken aan een nieuw album, dat stelt toetsenist Jordan Rudess. De progressieve metalband bracht in 2016 haar laatste plaat ‘The Astonishing’ uit.

“Dream Theater keert in mei terug in studio”

Dream Theater-fans zullen nog even geduld moeten hebben tot de band met een nieuw album komt. Toetsenist Jordan Rudess heeft in gesprek met VintageRock.com onthult dat de band plannen heeft om in mei terug te keren in de studio. Volgens Rudess zal het nog wel even duren voordat de band met een opvolger van de in 2016 verschenen plaat ‘The Astonoshing’ komt:

“We zullen niet voor mei terugkeren in de studio”, zegt de toetsenist. “Dus het zal wat tijd kosten om het album te maken. En als we alles eenmaal gecomponeerd en opgenomen hebben, en dan alle verpakkingen en andere dingen moeten maken, wie weet? Het komt waarschijnlijk, laten we zeggen, in ongeveer een jaar uit. Misschien iets minder. En daarna gaan we weer de weg op. Maar mei is het moment dat we weer terug de studio in willen.”

Jordan Rudess solo

Tot die tijd is toetsenist Jordan Rudess vooral bezig met zijn solowerk. De pianovirtuoos kondigde onlangs al aan naar Nederland te komen. Rudess staat op 4 april in het Utrechtse TivoliVredenburg, met zijn show ‘An Evening With Jordan Rudess’. Hier neemt de pianist zijn publiek mee op een reis door zijn eigen muzikale carrière.

 

Bron: VintageRock.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.