Frans Bauer geeft plagiaat toe bij feestlied ‘Leugentje Om Bestwil’

Geschreven door op 10 april 2019 om 14:17
Frans Bauer tijdens Buma NL Awards 2018 (cropped) - Fotocredits: Shali Blok (Artiestennieuws)

Frans Bauer heeft plagiaat gepleegd! Het nieuwe feestnummer van de levensliedzanger lijkt opmerkelijk veel op een ouder nummer van Kinderen voor Kinderen.

Frans Bauer pleegt plagiaat

Op donderdag 4 april 2019 bracht Frans Bauer zijn nieuwe single ‘Leugentje Om Bestwil’ uit. Vrijwel meteen werd de volkszanger overspoeld met reacties dat het erg lijkt op het nummer ‘Meidengroep’ van Kinderen voor Kinderen uit 1983. In een gesprek met Hans van Hemert, die het kinderlied heeft gemaakt, heeft Bauer het plagiaat toegegeven. Volgens 6 Inside zijn de twee muzikanten er samen uit gekomen. De inkomsten van het nieuwe feestlied van Bauer worden gedeeld met de componist van ‘Meidengroep‘.

‘Leugentje Om Bestwil’

Het vermoeden van plagiaat kwam bij de zanger zelf als een grote verrassing. Het nummer zou enkele maanden geleden aangeboden zijn door Jeffrey Weber, die ook voor andere Nederlandse artiesten songs heeft geschreven. Tijdens de uitzending van Jan-Willem Roodbeen op NPO Radio 2 vertelt Frans: “Ik heb het ook niet gedaan. Ik heb het liedje niet geschreven. Ik ben de zanger. Op een gegeven moment las ik een berichtje dat het zou lijken op ‘Meidengroep’. Nou, dat ga je dan luisteren. Dat heeft de componist ook gedaan. En ja… het kan nou eenmaal gebeuren. Er zijn genoeg voorbeelden van tekstschrijvers die dat ook is overkomen. Dat doe je niet bewust.”

‘Ontploft’

Ook meldt de levensliedzanger dat het nummer na de beschuldigingen erg veel wordt geluisterd. “Ik moet zeggen: het liedje ontploft nu eigenlijk overal. Op YouTube is de clip ook al meer dan 100.000 keer bekeken.

Vergelijk hier het feestnummer met het kinderlied:

YouTube player
YouTube player

 

Bron: NPO Radio 2, 6 Inside

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Frans Bauer Nieuws · Fun Content · Nieuws · Roddels