Glennis Grace, Stef Bos en meer treden op tijdens benefietshow KWF

Geschreven door op 7 mei 2019 om 14:29
Glennis Grace - Foto: TBWA\Busted (CC BY 2.0)

AVROTROS heeft de artiesten onthuld die in mei 2019 optreden tijdens ‘Nederland staat op tegen kanker’. Zo betreden onder andere Glennis Grace, Stef Bos en Milow het podium tijdens de benefietshow.

Artiesten onthuld voor benefietshow KWF

AVROTROS heeft op dinsdag 7 mei 2019 de artiesten bekendgemaakt voor ‘Nederland staat op tegen kanker’. Glennis Grace, Stef Bos, Milow, Anita Meyer en Davina Michelle zijn op woensdag 15 mei tijdens het jaarlijkse evenement te zien. Daarnaast levert ook Frans Bauer een bijdrage aan de tv-show. Wat zijn rol precies inhoudt is nog onduidelijk.

Optredens

Tijdens de tv-uitzending zetten bekende en onbekende Nederlanders zich op diverse manieren in voor KWF Kankerbestrijding. Anita Meyer doet dit door het nummer ‘Hart Van Mijn Gevoel’ van De Kast te vertolken. “Ik zing een bijzonder lied, opgedragen aan mijn beste vriend en voormalig echtgenoot Ton. Hij overleed twee jaar geleden aan maagkanker en ik mis hem nog elke dag”, aldus de zangeres over haar optreden.

Ook Stef Bos deelt een persoonlijk verhaal over zijn deelname aan het evenement. “Ook mijn vader kreeg de diagnose kanker. Ik schreef in die zware periode ‘Papa’. Ik wilde mijn vader tijdens zijn ziekte steunen en met dit lied zeggen hoeveel ik van hem hield.”

Nederland staat op

De aankomende editie van de televisieshow wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Het evenement van KWF Kankerbestrijding is echter meer dan een live tv-uitzending. Zo wordt er op de avond van de show door honderden actievoerders een menselijk lint gevormd door de binnenstad van Den Bosch, waar het benefietspektakel in 2019 plaatsvindt. Dit om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook Nicolette Kluijver, Albert Verlinde en Dennis Weening maken deel uit van het lint.

‘Nederland staat op tegen kanker’ wordt op woensdag 15 mei 2019 om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1.

Bekijk hier een video van KWF Kankerbestrijding over het initiatief:

 

Bronnen: KWF Kankerbestrijding, RTL

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.