Mainstreet verandert in hoofdredactie van de krant

Geschreven door op 2 april 2015 om 12:14
MainStreet | Foto: Maarten ten Hove | Wikimedia Commons

Mainstreet, de boyband die bestaat uit vier jonge mannen, krijgt op 1 mei het beheer over ‘de Vrijheidskrant’ van de Metro.

O.a. Waylon, Nick en Simon en Gers Pardoel gingen hen al in eerdere jaren voor. Dit jaar zal Mainstreet het totale zeggenschap hebben over de ‘Vrijheidskrant’ op 1 mei van Metro.

Hoofdredactie Metro

De populaire tienerband Mainstreet vormt op 1 mei de hoofdredactie van de krant Metro. Dit wil zeggen dat meerdere pagina’s van de krant die dag naar de ideeën van de vier worden samengesteld. “Te gek en een hele eer!” laat de band weten op Twitter. “Welke tiener kan nou zeggen dat ze gasthoofdredacteur van een landelijke krant mogen zijn? Dat is erg bijzonder”, laat Owen, een van de bandleden, aan Metro weten. Rein, een ander bandlid: Ik zou het wel een persoonlijk tintje willen geven. Door bijvoorbeeld uit te zoeken hoe onze grootouders de oorlog beleefd hebben. Zij hadden ongeveer dezelfde leeftijd als wij nu toen de oorlog uitbrak.

Wie is Mainstreet?

Vanwege hun populariteit kan de band je bijna niet ontgaan zijn. Voor de weinigen die hen toch niet kennen: Mainstreet is een boyband die bestaat uit vier jonge mannen. Ze deden alle vier auditie voor The Voice of Holland, maar kwamen alle vier niet door de blind auditions. Na het programma hielden ze contact en besloten uiteindelijk als groep verder te gaan. Omdat ze uit heel Nederland komen, was het lastig om samen te werken. Toch schreven ze samen het nummer ‘Stop the time’. Producersteam Future presidents hoorde het talent en stuurde ze naar het Nationaal Junior Songfestival 2012. Ze wisten de finale te halen en werden derde. Hieronder is het nummer ‘Stop the time’ te horen.

YouTube player

Hoogtepunten van Mainstreet

In april 2013 stond de groep in het voorprogramma van Justin Bieber in Gelredome. De zaal was dus al gevuld met gillende meiden, ideaal voor Mainstreet. In mei is het nummer ‘Dispicable me’ uitgekomen wat geschreven is door Pharrell Williams. Het nummer was speciaal voor de film Dispicable me. Het werd een groot succes! Op 22 december sloot Mainstreet 2013 af met het grootste concert ooit gegeven door een Nederlandse jongensband in de Americahal in Apeldoorn. We denken dat de groep ooit nog erg groot zal worden als ze wat ouder zijn. Hieronder is Dispicable me te horen van Mainstreet:

YouTube player

Dit is de originele versie van Pharrell Williams:

YouTube player

Ambassadeurs voor de Vrijheid 2015

Mainstreet, Jett Rebel, Caro Emerald en Dotan zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid 2015. De vier namen herdenken op 4 mei en vieren de vrijheid op 5 mei. Ze worden door een helikopter van festival naar festival vervoerd. Bevrijdingsfestivals zijn ondertussen mega grote muziekevenementen geworden in Nederland. Elke provincie heeft een festival. Drukke dagen dus voor de vier artiesten.

Tickets Mainstreet

Op zondag 5 april zal Mainstreet Tivoli Vredenburg in Utrecht op z’n kop komen zetten. BIJNA alles is uitverkocht. Wees er snel bij!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Mainstreet Nieuws · Nieuws