Live-Report: DI-RECT brengt Haagse poptempel Paard op hol

Geschreven door op 28 mei 2018 om 12:14
Di-rect - Screenshot YouTube

Afgelopen donderdag sloot DI-RECT zijn ‘Rolling With The Punches’-tour af op het podium van poptempel het Paard in thuisstad Den Haag.  Artiesten Nieuws was erbij!

DI-RECT brengt ‘Paard’ op hol

Ze komen het podium opstormen alsof het niet al de laatste van een lange en energievretende tour is. De mannen van DI-RECT lijken alleen maar meer energie te krijgen van het feit dat het vanavond de laatste clubshow is van deRolling With The Punches‘-tour. Den Haag is dan natuurlijk ook wel hún stadje, en de zaal lijkt vol vrienden en familie te staan, wat de sfeer alleen maar ten goede doet.

Artiesten Nieuws moest op zijn minst één show van de tour meemaken en het lijkt erop dat we de beste hebben uitgekozen. Volgens gitarist Spike zingt Den Haag toch echt het hardst namelijk, daarnaast dansen ze ook het wildst en zanger Marcel kan alleen maar lachen!

Strakke set van het inmiddels twintigjaar oude DI-RECT

De sfeer zit er goed in, en als de band die al zo’n twintig jaar meegaat dan ook nog eens retestrak speelt, knalt het dak er helemaal vanaf. DI-RECT gaat nu ongeveer tien jaar mee in de huidige setting, maar in zijn totaliteit doen ze het toch al gauw twintig jaar. Het is te merken, de muzikanten zijn op elkaar ingespeeld, Spike en Marcel vinden elkaar om de haverklap voor leuke onderlinge grapjes en de blazers passen als de missende puzzelstukjes binnen de puzzel.

Samen met zangeres Dionne doen zij ‘Love In Kind‘ en bezorgen ze ons kippenvel. Haar stem en die van DI-RECT’s zanger vloeien in elkaar over als één en het is jammer dat de jonge zangeres niet nog een nummertje meedoet.

Een dwarsdoorsnede van hits van toen en nu

De herkenbare stem van Marcel, die met het rauwe randje, zingt klassiekers als ‘Times Are Changing‘ en ‘Who We Are‘ en vrij nieuwe nummers waaronder ‘Hurricane‘ en ‘Wouldn’t Understand It‘. De zaal springt, zingt en brult mee met de herkenbare teksten die je na een maand nog niet uit je hoofd krijgt.

Het mooie aan dit enorme, uitverkochte feestje is niet alleen de muzikaliteit, de bakken energie en het rock’n’roll-gehalte van de band, maar ook vooral de interactie met het publiek. DI-RECT staat daar niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor de mensen die met zijn allen binnen twee uur de zaal uitverkochten.

Beiden Marcel en Spike zijn tot tranen geroerd na een akoestische versie van ‘All In Vain‘, en de zanger weet gedurende de avond een aantal keer zijn liefde te uiten naar het publiek. “Ik hou van jullie.” En dat is wederzijds.

Nog lang geen vergane glorie

DI-RECT is een van die grensoverschrijdende bands die waarschijnlijk nooit uit de mode zal raken. Waar opa, oma én kleinkinderen samen naar toe gaan en waarbij het overgrote deel van muziek luisterend Nederland wel een nummertje van mee kan zingen.

Het Paard stond op zijn kop, en niet alleen de band, maar ook de fans vinden het jammer dat deze tour alweer op zijn einde is geraakt. Het is echter vrijwel zeker dat we nog lang niet van ze af zijn, wij kunnen alvast niet wachten tot de volgende clubtour!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Di-rect Nieuws · Nieuws