Beyoncé blaast publiek Coachella-festival omver met spectaculaire show

Geschreven door op 16 april 2018 om 11:59
Beyoncé, Destiny's Child- Foto: Asterio Tecson (Wikimedia Commons)

Verrassende gastoptredens, spectaculaire outfits, politieke statements en unieke uitvoeringen van hits. Beyoncé haalde afgelopen zaterdag alles uit de kast voor haar show op het Amerikaanse festival Coachella. 

Beyoncé op Coachella

De show van Beyoncé op Coachella is er één voor in de geschiedenisboeken. De zangeres stond afgelopen zaterdag op het podium van het Amerikaanse Coachella. Een jaar eerder had de diva haar optreden op het grootse festival nog af moeten zeggen, vanwege haar zwangerschap.

Die afzegging maakte ze dit jaar meer dan goed met een optreden waar je u tegen zegt. De twee-uur-durende set bevatte onder andere een on-stage reünie van Destiny’s Child, de popgroep waar Beyoncé als lid door bekend werd.

Crazy in Love

De show, die een militair thema had, begon met een speciale uitvoering van de hit ‘Crazy in Love‘. De zangeres bracht het nummer ten gehore met een drumband en was samen met danseressen in het geel gehuld.

Politiek geluid

Zoals we niet anders gewend zijn van de superster, liet Beyoncé met haar show een politiek geluid horen. Het optreden bevatte quotes van feministische schrijver Chimamanda Ngozi Adichie en Malcolm X. Ook kwamen er fragmenten van zangeres en burgerrechtenactiviste Nina Simone voorbij zetten.

Reünie Destiny’s Child

Er waren al geruchten over een reünie, die uiteraard glashard werden tegengesproken. Maar aan het eind van de show, stonden Kelly Rowland en Michelle Williams toch echt op het podium en werd de reünie van Destiny’s Child werkelijkheid.

Het trio stond in hun bekende Charlie’s Angels-pose op de stage van Coachella. De popgroep, waar Queen B ooit haar carrière mee begon, zong de hits Say My Name, ‘Lose My Breath‘ en ‘Soldier’.

Jay-Z en Solange

Ook zus Solange en echtgenoot Jay-Z waren op het podium te zien. Samen met de rapper bracht de megaster het nummer ‘Deja Vu‘ ten gehore.

Beyoncé en haar man staan op 19 en 20 juni in de Amsterdam Arena voor hun ‘On the Run II’-tour. Het eerste concert was binnen enkele minuten al uitverkocht. Al snel na het uitverkopen van het eerste optreden kondigde het powerkoppel een tweede optreden aan.

Videobeelden

Bekijk hieronder beelden van de spectaculaire show en oordeel zelf: vette show of overrated?

YouTube player

 

Bron: YouTube, TheGuardian

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.