Pinkpop 2018: Wat weten we en wat kunnen we verwachten?

Geschreven door op 20 februari 2018 om 15:39

Morgen vindt traditiegetrouw de Pinkpop Perspresentatie plaats in Paradiso Amsterdam. Jan Smeets zal de line-up, de ticket prijzen en nog veel meer bekendmaken. Wat weten we nu al van Pinkpop 2018? En wat kunnen we nog verwachten?

Wat weten we al van Pinkpop 2018?

  • Pinkpop festival zal dit jaar voor de 49ste keer plaatsvinden. Het festival vindt dit jaar op 15, 16 en 17 juni plaats in het Zuid-Limburgse Landgraaf.
  • Pearl Jam, Bruno Mars en Foo Fighters zijn de drie headliners van dit jaar. Pearl Jam zal op vrijdag de dag afsluiten, Foo Fighters de zaterdag en Bruno Mars de zondag.
  • Editors, Nothing But Thieves en Walden zijn de overige acts die al eerder werden aangekondigd. Walden heeft de wedstrijd Nu Of Nooit gewonnen en zal de 49ste editie van Pinkpop openen. Nothing But Thieves was de gouden tip van het publiek en zal op zaterdag een optreden geven. Editors lekten per ongeluk hun komst bij een radio interview. Of de Editors een sub-headliner zijn voor de zondag, is nog niet bekend.
  • Jan Smeets heeft bekendgemaakt dat er nog een soort vierde headliner zou komen. Deze mysterieuze act zou ‘meer dan 100.000 mensen’ moeten trekken.
  • MOJO helpt de organisatie met het boeken van verschillende artiesten. Veel artiesten die reeds via MOJO in Nederland gaan optreden zijn kanshebbers voor Pinkpop, als ze binnen het budget/genre en de data passen.
  • Pinkpop krijgt er in 2018 mogelijk een nieuw podium bij. Jan Smeets liet in gesprek met Festileaks weten dat er mogelijk een dance stage komt, geïnspireerd door Lollapalooza in Berlijn.
  • De ticketprijzen voor weekendkaarten worden verhoogd. Jan Smeets liet weten dat dit nodig is in verband met een duurder programma.
  • De gehele line-up wordt op woensdag 21 februari in Paradiso gepresenteerd. Artiesten Nieuws is hierbij aanwezig en doet live verslag vanuit Paradiso!
  • De kaartverkoop voor Pinkpop 2018 start op zaterdag 24 februari.

Wat kunnen we verwachten?

Jan Smeets liet vanmorgen in een interview met het AD weten dat Pinkpop toch wat weer meer richting de pop en rock gaat. De laatste editie was er veel dance en pop te vinden op het festival en Jan Smeets heeft aangegeven dat het dit jaar anders zal worden.

Ook was er dit jaar een flink aanbod artiesten voor Pinkpop. Grote kanshebbers voor dit jaar zijn onder andere Snow Patrol, The Script, Jessie J , Oscar And The Wolf, A Perfect Circle, Dua Lipa, Lorde en nog veel meer acts. Bekijk de potentiële line-up voor alle kanshebbers!

Morgenmiddag zal duidelijk worden welke artiesten er uiteindelijk naar Pinkpop komen en hoeveel geld we kwijt zijn voor een weekendkaartje. Artiesten Nieuws zal je morgen over alles van Pinkpop op de hoogte houden!

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
LIVE: Pinkpop onthult line-up tijdens Perspresentatie 2018! Het is zover! Hoog tijd voor de jaarlijkse perspresentatie van Pinkpop 2018! Welke artiesten zullen aankomende zomer op de podia in Landgraaf staan? A...
Britse rockband Editors bevestigt zichzelf voor Pinkpop 2018 Uitstekend nieuws voor Editors fans! Frontman Tom Smith bevestigt tijdens een interview met 3FM dat de heren in 2018 op Pinkpop staan. Editors naa...
Nothing But Thieves toegevoegd aan line-up van Pinkpop Nothing But Thieves won de 'popular vote' en is dus toegevoegd aan de line-up van het festival. De band staat op zaterdag 16 juni op het podium van he...
Pearl Jam aangekondigd als derde headliner voor Pinkpop 2018! Eindelijk! Het hoge woord is eruit: Pearl Jam komt naar Pinkpop 2018! De grungeband staat op vrijdag 15 juni op het podium in Landgraaf.Pearl Ja...
Jan Smeets: “Pinkpop moet prijzen weekendkaarten verhogen” Weekendkaarten voor de komende editie van Pinkpop worden duurder. Dit onthulde festivalbaas Jan Smeets in gesprek met 'Festileaks'."Weekendticke...
Pinkpop bevestigt geruchten: Bruno Mars sluit laatste dag af! De geruchten zijn bevestigd! Pinkpop heeft haar tweede headliner aangekondigd. Bruno Mars sluit de laatste dag van het festival af, op zondag 17 juni....
Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu