Pinkpop 2018: Wat weten we en wat kunnen we verwachten?

Geschreven door op 20 februari 2018 om 15:39

Morgen vindt traditiegetrouw de Pinkpop Perspresentatie plaats in Paradiso Amsterdam. Jan Smeets zal de line-up, de ticket prijzen en nog veel meer bekendmaken. Wat weten we nu al van Pinkpop 2018? En wat kunnen we nog verwachten?

Wat weten we al van Pinkpop 2018?

  • Pinkpop festival zal dit jaar voor de 49ste keer plaatsvinden. Het festival vindt dit jaar op 15, 16 en 17 juni plaats in het Zuid-Limburgse Landgraaf.
  • Pearl Jam, Bruno Mars en Foo Fighters zijn de drie headliners van dit jaar. Pearl Jam zal op vrijdag de dag afsluiten, Foo Fighters de zaterdag en Bruno Mars de zondag.
  • Editors, Nothing But Thieves en Walden zijn de overige acts die al eerder werden aangekondigd. Walden heeft de wedstrijd Nu Of Nooit gewonnen en zal de 49ste editie van Pinkpop openen. Nothing But Thieves was de gouden tip van het publiek en zal op zaterdag een optreden geven. Editors lekten per ongeluk hun komst bij een radio interview. Of de Editors een sub-headliner zijn voor de zondag, is nog niet bekend.
  • Jan Smeets heeft bekendgemaakt dat er nog een soort vierde headliner zou komen. Deze mysterieuze act zou ‘meer dan 100.000 mensen’ moeten trekken.
  • MOJO helpt de organisatie met het boeken van verschillende artiesten. Veel artiesten die reeds via MOJO in Nederland gaan optreden zijn kanshebbers voor Pinkpop, als ze binnen het budget/genre en de data passen.
  • Pinkpop krijgt er in 2018 mogelijk een nieuw podium bij. Jan Smeets liet in gesprek met Festileaks weten dat er mogelijk een dance stage komt, geïnspireerd door Lollapalooza in Berlijn.
  • De ticketprijzen voor weekendkaarten worden verhoogd. Jan Smeets liet weten dat dit nodig is in verband met een duurder programma.
  • De gehele line-up wordt op woensdag 21 februari in Paradiso gepresenteerd. Artiesten Nieuws is hierbij aanwezig en doet live verslag vanuit Paradiso!
  • De kaartverkoop voor Pinkpop 2018 start op zaterdag 24 februari.

Wat kunnen we verwachten?

Jan Smeets liet vanmorgen in een interview met het AD weten dat Pinkpop toch wat weer meer richting de pop en rock gaat. De laatste editie was er veel dance en pop te vinden op het festival en Jan Smeets heeft aangegeven dat het dit jaar anders zal worden.

Ook was er dit jaar een flink aanbod artiesten voor Pinkpop. Grote kanshebbers voor dit jaar zijn onder andere Snow Patrol, The Script, Jessie J , Oscar And The Wolf, A Perfect Circle, Dua Lipa, Lorde en nog veel meer acts. Bekijk de potentiële line-up voor alle kanshebbers!

Morgenmiddag zal duidelijk worden welke artiesten er uiteindelijk naar Pinkpop komen en hoeveel geld we kwijt zijn voor een weekendkaartje. Artiesten Nieuws zal je morgen over alles van Pinkpop op de hoogte houden!

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Geruchtenmolen: Wie staan er op de vijftigste editie van Pinkpop? Volgend jaar vindt de vijftigste editie van het Pinkpop festival in Landgraaf plaats! Welke grote namen zullen er volgend jaar optreden? Komt er een e...
Persconferentie: “Verdachte Pinkpop-aanrijding meldt zich, motief onbekend” De bestuurder van het witte bestelbusje dat maandagochtend op vier bezoekers van Pinkpop in reed, heeft zich zelf bij de politie gemeld. Dat werd zoju...
Bestelbus rijdt in op Pinkpopgangers: dode en zwaargewonden Een bestelbus is maandagochtend vroeg ingereden op vier Pinkpopgangers, nabij de ingang van Camping B. Daarbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, wa...
‘Mister Pinkpop’ Jan Smeets met spoed aan hart geopereerd Pinkpop-directeur Jan Smeets heeft woensdag een hartoperatie ondergaan. Pinkpop meldt op haar website dat de operatie geslaagd is en dat Smeets inmidd...
Pak je agenda er maar bij: Pinkpop 2018 maakt tijdschema bekend! Laat het plannen maar beginnen: Pinkpop 2018 heeft haar tijdschema bekendgemaakt! Welke artiesten wil jij sowieso zien tijdens de aankomende editie va...
LIVE: Pinkpop onthult line-up tijdens Perspresentatie 2018! Het is zover! Hoog tijd voor de jaarlijkse perspresentatie van Pinkpop 2018! Welke artiesten zullen aankomende zomer op de podia in Landgraaf staan? A...
Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu