Tupac Shakur kiest de dood in originele einde van film ‘Juice’

Geschreven door op 7 juni 2017 om 14:11
tupac leeft, Tupac Shakur - Foto Zennie Abraham - Flickr (CC BY-ND 2.0)

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat Tupac op het witte doek verscheen in de klassieker ‘Juice’. Hierom heeft de regisseur het originele einde van de film, waarin de rapper een hoofdrol in had, gereleased.

Tupac – 25-jarig jubileum ‘Juice’

Tupac Shakur, die op 25-jarige leeftijd overleed, maakte zijn filmdebuut als ‘Bishop’ in de film Juice. Het hiphop drama over een viertal vrienden in Harlem is tot de dag van vandaag een echte klassieker. Nu, vijfentwintig jaar later, releaset de regisseur het originele einde van de film op een heruitgave van de film, ter viering van het jubileum.

Tupac’s alternatieve einde in ‘Juice’

In de versie die uiteindelijk op het witte doek verscheen was te zien hoe Tupac’s personage ‘Bishop’ in de laatste scene overleed toen hij van een hoog gebouw viel. Dit was een ongeluk.

In het alternatieve einde kiest de tiener echter zelf voor de dood. Hij hoort de politiesirenes en besluit op dat moment dat hij ten koste van alles niet de gevangenis in gaat. Hij stopt met vechten om het te overleven en laat zichzelf vallen.

Dit is wat de regisseur te zeggen had over de laatste scene:

Een deel van wie Bishop is, is gevormd door wat hij weet van zijn vaders tijd in de gevangenis. We zien dat zijn vader getraumatiseerd is (door de gebeurtenissen). Bishop gaat liever dood, dan naar de gevangenis.

Kijkje achter de schermen

Het alternatieve einde is te zien op de jubileum editie van de film. Deze is 6 juni uitgekomen en biedt naast deze beelden een kijkje achter de schermen en exclusieve interviews met de overige acteurs en regisseur.

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.