Acht nummers gebaseerd op ruzie in de muziekindustrie

Geschreven door op 19 september 2017 om 15:07
Taylor Swift - Foto: Eva Rinaldi (CC Flickr) (CC BY-SA 2.0)

De hitlijsten worden veelvuldig gedomineerd door ‘love songs’. Toch gaan niet alle nummers over liefde. Integendeel zelfs! Artiesten Nieuws heeft 8 tracks over ruzie in de muziekindustrie op een rijtje gezet!

Nicki Minaj vs Lil’ Kim – Stupid Hoe

Nicki Minaj heeft zelf genoeg ruzies op haar naam staan. Zo was het raak met Mariah Carey, Remy Ma, Miley Cyrus, Taylor Swift en Lil’ Kim. Over de laatste artiest schreef Onika Maraj, zoals Nicki echt heet, meerdere diss-tracks.

Toch is Stupid Hoe’ veruit de vermakelijkste. De ruzie ontstond toen Nicki Minaj in 2007 de promo foto’s voor haar mixtape Playtime Is Over dropte. Deze leken verdacht veel op de foto’s van Lil’ Kim’s album Hard Core, dat in 1996 uit kwam.

YouTube player

Tupac Shakur vs Notorious B.I.G – Hit ‘em up

Deze twee legendarische rappers gingen de geschiedenis in als twee van de beste rappers aller tijden. De twee konden het echter niet goed met elkaar vinden.

De ruzie begon toen Tupac bij een overval vijf keer beschoten werd. Hij was ervan overtuigd dat zijn voormalig vriend en collega ‘Biggie’ hiervoor verantwoordelijk was. Het hielp natuurlijk ook niet dat ‘Biggie Smalls’ het nummer ‘Who Shot Ya’ dropte. Volgens Tupac maakte het nummer hem belachelijk, maar Christopher, zoals Biggie echt heet, claimde het nummer lang voor de overval geschreven te hebben.

Tupac sloeg terug met Hit ‘Em Up’ waarin hij de andere rapper volledig te kakken zet. De mannen hebben hun ruzie nooit kunnen bijleggen. Tupac werd op 7 september 1996 in Vegas neergeschoten nadat hij een box wedstrijd bijwoonde.

Hij overleed een week later, op vijfentwintigjarige leeftijd, aan zijn verwondingen. De legendarische rapper B.I.G deelde hetzelfde lot en werd zes maanden later op 5 maart doodgeschoten. Hij werd niet ouder dan vierentwintig.

YouTube player

Destiny’s Child vs Destiny’s Child – Survivor

Destiny’s Child, de girlband rondom Beyoncé, heeft over de jaren talloze veranderingen ondergaan. Zo begonnen zij met vier groepsleden en eindigden ze met z’n drieën, waarbij Beyoncé, Kelly Rowland en Michelle Williams de laatste formatie vormden.

Toen de groep drie leden verloor werd Destiny’s Child door blogs en journalisten vergeleken met het tv-programma Survivor. Dit omdat de show constant van cast leden wisselde. Beyoncé dook de studio in en schreef ‘Survivor’.

Dit schoot bij de voormalig groepsleden Letoya Luckett en LaTavia Roberson niet in het goede keelgat. Met lyrics als “Now that you’re out of my life, I’m so much better” en “You thought I wouldn’t sell without you, sold nine million”, hadden zij het gevoel dat een eerder contract werd geschonden.

In dit contract stond dat beide partijen na de breuk geen negatieve uitspraken over de ander mochten maken. Het duo besloot hun voormalige groep aan te klagen. De aanklacht werd later ingetrokken.

YouTube player

Mariah Carey vs Eminem – Obsessed

Rapper Eminem maakt in nummers als Superman’ en When The Music Stops’ verwijzingen naar een romantische relatie met Mariah Carey. Later zei hij maandenlang een relatie gehad te hebben met de diva.

De zangeres ontkende dit bij de talkshow Larry King Live en claimde dat ze waarschijnlijk 4 keer afgesproken hadden en dat ze het nauwelijks een relatie kon noemen.

Hierna verscheen het nummer ‘Obsessed’ waarin Mariah Carey’s stalker, gespeeld door de zangeres zelf, behoorlijk lijkt op de rapper.

YouTube player

Robbie Williams vs Take That – No Regrets

Het voormalige Take That-groepslid Robbie Williams verliet de band niet op goede voet in 1995. Hij kreeg een ultimatum van de andere groepsleden: Hij moest óf zijn leven beteren en stoppen met drank en drugs, óf Take That verlaten. Robbie koos voor het laatste en schreef ‘No Regrets’ over het dramatische einde van zijn Take That-carrière.

In 2010 bracht hij een documentaire uit waarin hij vertelde zijn voormalige mede-bandlid Gary Barlow te willen ‘verpletteren’. De mannen hebben het sindsdien goed gemaakt. Robbie werd van 2009 tot 2011 zelfs weer even lid van de groep.

Als hij het nummer nu zingt vervangt hij de laatste zin “I guess the love we had is officially dead” voor “The love we have is officially alive.”

YouTube player

Justin Timberlake vs Britney Spears – Cry Me A River

Justin Timberlake en Britney Spears waren van 1999 tot 2002 een waar powerkoppel. Toch gingen zij heel publiekelijk uit elkaar. Volgens Justin ging de popdiva vreemd met zijn choreograaf Wade Robson. Toen de zangeres de volle laag ontving van fans claimde ze dat ze dacht dat Justin vreemd ging en dat ze het daarom zelf ook maar deed. Lang verhaal kort: het eindigde allemaal erg rommelig.

Wel bezorgde de situatie Justin Timberlake zijn eerste hit als solo artiest met ‘Cry Me A River’. De zanger gebruikte een Britney Look-A-Like voor de videoclip waarin hij de ultieme wraakactie neemt. Benieuwd naar wat dat ook alweer was? Bekijk de video hieronder:

YouTube player

P!nk vs Paris Hilton & Jessica Simpson – Stupid Girls

P!nk stond altijd bekend om haar individualiteit. Het viel dan ook niet goed bij de rockchick dat ze vergeleken werd met andere blonde dames in de entertainment industrie.

In 2006 bracht de zangeres ‘Stupid Girls’ uit, waarin ze de zogenaamde ‘stupid girls’ belachelijk maakt. In de videoclip zet ze schaamteloos Jessica Simpson te kakken door haar auto was-scene uit The Dukes of Hazzard na te doen.

Ook werden de, toenmalige, Hollywood ‘it girls’ Paris Hilton en Nicole Ritchie niet overgeslagen. Zie jij de gelijkenissen?

YouTube player

Taylor Swift

Taylor Swift staat bekend om het maken van diss songs. Zo schreef ze een nummer over Harry Styles, Taylor Lautner, John Mayer, Katy Perry en ga zo maar door! Haar laatste track Look What You Made Me Do’ gaat echter over Kim Kardashian en Kanye West. Deze ruzie begon in 2009 toen Kanye West het podium op stormde toen Taylor haar eerste MTV VMA Award in ontvangst nam.

“Yo, Taylor ik ben blij voor je en ik zal je zo weer het woord weer geven maar Beyoncé had één van de meest iconische videoclips ten alle tijden,” zei Kanye destijds.

Sindsdien hebben de twee een turbulente relatie gehad en Taylor Swift besluit met ‘Look What You Made Me Do‘ opnieuw toe te slaan. In de videoclip van het nummer is te zien hoe de zangeres in een badkuip vol diamanten sieraden zit en een pistool gebaar met haar vingers maakt.

Dit verwijst natuurlijk naar het incident waar Kim Kardashian-West, Kanye’s vrouw, overvallen werd in Parijs. Zij werd in de badkuip vastgebonden en onder schot gehouden terwijl de overvallers voor 5 miljoen dollar aan diamanten sieraden stalen. Het album ‘Bad Reputation‘ komt uit op 10 november, 2017. De releasedatum valt op de dag dat Kanye West’s moeder, Donda West, exact 10 jaar geleden overleed. Taylor’s management ontkent dat dit met opzet gedaan is.

YouTube player

Bron: Rollingstone

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.