Complottheorie: Tupac leeft en woont in Maleisië

Geschreven door op 9 oktober 2019 om 16:10
tupac leeft, Tupac Shakur - Foto Zennie Abraham - Flickr (CC BY-ND 2.0)

Het internet staat er vol mee: complottheorieën over artiesten. Van deze, vaak bizarre samenzweringstheorieën, is die van Tupac misschien wel het meest berucht. Hoe zat het ook alweer? Lees het hier!

Complottheorie: Tupac leeft

Volgens het ongefundeerde verhaal zou de legendarische rapper Tupac Amaru Shakur zijn eigen dood in scène hebben gezet. Eens in de zoveel tijd duikt er een ‘bewijs’ op waaruit blijkt dat hij nog in leven is. Meestal zijn dit foto’s of een aanwijzing in de lyrics.

Tupac overleden in 1996

Hoe is het allemaal begonnen? Tupac wordt in september 1996 doodgeschoten vanuit een passerende witte Cadillac. Zes dagen na het voorval overlijdt de rapper in een ziekenhuis in Las Vegas. Het nieuws over zijn dood heeft een enorme impact op hiphop-fans overal ter wereld. Sommige fans zijn dusdanig geschokt dat zij niet kunnen of willen geloven dat hun idool is overleden. Een veelgehoorde theorie is dat de artiest zijn dagen slijt op Cuba of in Maleisië.

Hoe komt het dat fans al jaren twijfelen aan de dood van een van de grootste hiphop legendes ooit? Wij hebben de bekendste aanwijzingen en hints op een rijtje gezet!

Verdachte Lyrics

De grootste veroorzaker van alle geruchten, is Tupac zelf. In meerdere nummers spreekt hij openlijk over het idee om zijn dood in scène te zetten. Zo opent hij de track ‘Ain’t Hard 2 Find’ met de tekst:

“I heard a rumor I died, murdered in cold blood dramatized / Pictures of me in my final stage, you know mama cried / But that was fiction,/ some coward got the story twisted”.

Videoclip met opmerkelijke boodschap

Hoewel vele lyrics naar zijn dood of begrafenis verwijzen is één daarvan wel heel opmerkelijk; Een week voorafgaand aan zijn dood bracht Tupac de videoclip van ‘I Ain’t Mad At Cha’ uit. In de videoclip zien we hoe de rapper eerst wordt neergeschoten en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vertrekt. Hij overlijdt en er is geen tijd meer om afscheid te nemen. Daarom spreekt de rapper zijn geliefden vanuit de hemel voor een laatste keer toe.

Wederom een referentie naar zijn plotselinge vertrek? Oordeel zelf!

YouTube player

Artiestennaam Makaveli

Alle verdachte songteksten en een opmerkelijke videoclip zijn niet genoeg. In 1996 bracht Tupac het album ‘The Don Killuminati: The 7 Day Theory’ uit onder de artiestennaam Makaveli. Makaveli is afgeleid van de achternaam van Italiaanse schrijver Niccolo Machiavelli. In zijn boek ‘The Art Of War’ wordt onder andere beschreven hoe je je vijanden kan beetnemen door je eigen dood in scène te zetten.

Aanwijzingen en hints van Moeder

In het onderstaande openhartige interview zegt de moeder van Tupac dat “Hij heeft gekozen voor een stille aftocht”. Voor veel fans een reden om de dood van de rapper in twijfel te trekken.

YouTube player

Suge Knight

Het is overduidelijk dat Tupac heeft bijgedragen aan alle geruchten rondom zijn dood. Toch ontkent de voormalig eigenaar van zijn platenlabel dat hij de pijp aan maarten heeft gegeven. Suge Knight zat samen met Tupac in de auto toen zij werden beschoten. Jaren later vertelt Knight dat Tupac vlak voor zijn overlijden opmerkelijke uitspraken deed. Zo zou de artiest hem hebben toevertrouwd dat hij, op het hoogtepunt van zijn bekendheid, compleet wilde verdwijnen uit het publieke leven.

Zelfs de zoon van Suge Knight gooit wat olie op het vuur. In bizarre posts op Instagram schreef hij ‘op zoek te zijn naar de beste producer voor een nieuw project van Tupac’ en ‘Pac in de studio te hebben’. Verder beweert hij dat Tupac momenteel in Maleisië woont en werkt aan nieuw materiaal.

 

Kijk hier voor meer bizarre complottheorieën over o.a. Jay Z en Paul McCartney!

 

Bron: Funx, Telegraaf

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.