Musicalrecensie: The Lion King is een adembenemend levend internationaal Disney-kunstwerk

Geschreven door op 7 november 2016 om 12:19
Lion King Logo - (Bron Perskit Stage Entertainment)

The Lion King is terug van weg geweest! Van springende leeuwen tot vliegende vogels tot een zingend Afrikaans koor: The Lion King is een waar spektakel voor je zintuigen. Redacteuren Amy Vink en Sam Reneerkens waren aanwezig om verslag te doen van deze spectaculaire musical.

Internationale verscheidenheid zorgt voor veel variatie

Iedereen kent het verhaal van De Leeuwenkoning wel en de musical doet het verhaal van de Disneyfilm alleen maar eer aan. De klassieke Disneyliedjes zorgen, vooral voor de wat oudere generatie, voor heel wat nostalgie en wat de musical net dat beetje extra geeft is het internationale talent. Zo worden Timo en Pumba gespeeld door een Vlaams duo dat de zaal constant aan het lachen weten te maken.

Het meest bijzondere internationale talent is de actrice die rol van Rafiki op zich neemt. Ze spreekt vloeiend Afrikaans, waardoor het Nederlands soms wat lastiger is te volgen, maar het geeft wel iets bijzonders. Daarnaast geeft Barry Beijer, de acteur van de betweterige vogel Zazu, een Franse tint aan het verhaal.

Muziek waar je kippenvel van krijgt

De klassieke Disneyliedjes geven je deze voorstelling gegarandeerd kippenvel. Er is een heel koor verstopt onder het podium, wat zorgt voor een geweldig geluid. Rechtsboven en linksboven van het podium zitten twee muzikanten die met de gekste instrumenten muziek weten te maken! De muziek is erg gevarieerd van Can You Feel The Love Tonight en Hakuna Matata tot The Circle Of Life tot een disco-beat. The Lion King neemt je mee door de wereld van de muziek. Zelfs zonder acteurs en een decor zou het nog prachtig zijn om alleen naar de muziek te luisteren. We hopen op een Lion King in Concert in 2018!

YouTube player

Hyena-kostuums en Hakuna Matata

Wat deze musical echt het kijken waard maakt zijn het decor en de kostuums. De leeuwenmaskers, de kostuums van Timon en Pumba, de gierende hyena’s: het zit allemaal zo goed in elkaar, dat het een waar genot is om naar te kijken. Je wordt constant verrast door de bewegende sets en hoe ingenieus sommige scenes in elkaar zijn gezet. Magnifiek!

Net zoals de film, opent de musical met het bekende nummer Circle of Life en de zonsopgang. Alle bekende nummers zijn in de musical verwerkt, in het Nederlands natuurlijk zodat ook het jongere publiek mee kan zingen. Een favoriet is het nummer Hakuna Matata, die erg leuk wordt opgevoerd en waarvan je spontaan zin krijgt om mee te dansen en te zingen.

The Lion King is voor jong en oud

Het originele Disneyverhaal van The Lion King wordt helemaal nagespeeld. Dat klinkt misschien saai, maar er zijn een aantal extra speciale nieuwe elementen toegevoegd aan de voorstelling die het verhaal een nieuwe twist geven. Geloof het of niet, maar zelfs de Hema komt aan bod gedurende het verhaal en ook de hitfilm Frozen wordt genoemd.

De zaal van het Circustheater in Scheveningen zit propvol. Er zitten veel jonge kinderen in de zaal die samen hun ouders naar de musical gaan in de herfstvakantie, maar ook genoeg oudere mensen die van de voorstelling genieten. Sam sprak gedurende de pauze van de musical met een oudere bezoeker en die vertelde het volgende: “Ik kom niet hier naar toe voor het verhaal of voor het hele Disneyverhaal, het decor vind ik veel interessanter. Leeuwen vliegen door de zaal, er is geweldige muziek en het podium beweegt constant! Dat is echt indrukwekkend om te zien!” De sfeer is verder erg goed in de zaal: er wordt na elk lied wel geapplaudisseerd en er wordt veel gelachen. Extra leuk is dat er regelmatig acteurs en dieren door de zaal heen lopen.

Eindoordeel

[taq_review]

The Lion King is nog tot het eind van de zomer te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Kaarten zijn onder andere te koop via Eventim.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.