Wanton brengt sterk gelijknamig debuutalbum uit

Geschreven door op 12 april 2019 om 11:54
Wanton - Fotocredits: Persbericht

Op vrijdag 5 april 2019 bracht Wanton haar gelijknamige debuutalbum uit. Deze werd een dag eerder gepresenteerd in MartiniPlaza te Groningen.

Debuutalbum Wanton

Wanton heeft op vrijdag 5 april 2019 een sterk en gevarieerd debuutalbum uitgebracht! De gelijknamige plaat staat vol verhalen over het leven, vrouwen en relaties. De verhalen van frontman Wim Beukema worden zo gebracht dat ze op verschillende manieren te interpreteren zijn, wat het album zeer toegankelijk maakt.

Muzikaal zegt de band de inspiratie te halen uit het werk van onder andere I.O.S. en Keane. Dat laatste is goed te horen in het balladachtige ‘Tijd’. Nummers als ‘Licht’ en ‘Hartenvrouw’ laten de invloed van I.O.S. en ook het vroegere werk van Van Dik Hout horen. Hoe Kensington zou klinken als het Nederlandstalig zou zingen is goed te horen in ‘Breng Mij Thuis’. Het nummer kent zelfs het hoge Kensington meezing-gehalte.

Het breekbare ‘Hou Van Mij’ sluit het album waardig af.

Nederpopband

Wanton is een Nederpop-rockband rondom singer-songwriter Wim Beukema. Aanvankelijk werkte Wim solo, maar na het verzoek om met band op een festival op te treden werd de huidige formatie samengesteld. De groep heeft tevens meegedaan aan Giels Talentenjacht en De Grote Prijs van Nederland. Daarnaast heeft de band op meerdere festivals opgetreden.

Het album ‘Wanton’ is verkrijgbaar bij Gentlemen Recordings en diverse platenzaken. Beluister de plaat hieronder:

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Nieuws · Wanton Nieuws