The Common Linnets behalen goud in Duitsland en Oostenrijk

Geschreven door op 21 oktober 2014 om 13:32
NIET MEER GEBRUIKEN Ilse DeLange - Fotocredits Esmee Burgersdijk

The Common Linnets hebben met hun gelijknamige album ook in Duitsland en Oostenrijk de gouden status behaald. Dat meldt De Telegraaf. 

Eerder behaalde de band, met Ilse de Lange als frontvrouw, diezelfde status al met hitsingle Calm After The Storm. Afgelopen weekend heeft de band de award in Berlijn ontvangst mogen nemen. Vorig week kreeg The Common Linnets al een EBBA toegekend, voor het grensoverschrijdende succes van de band, die in januari 2015 tijdens Noorderslag aan hen wordt uitgereikt.

The Common Linnets bevinden zich momenteel midden in hun Europese tour. Inmiddels hebben zij al optreden in London, Berlijn, Zürich, Wenen en Amsterdam achter de rug.

The Common Linnets

The Common Linnets, bestaande uit Ilse de Lange, Jake Etheridge en JB Meijers, zijn zeer bekend door hun tweede plek op het Eurovisie Songfestival met Calm after the Storm, toen zanger Waylon ook nog deel van de groep uitmaakte.

Het nummer Calm After the Storm werd na de behaalde tweede plek op het Eurovisie Songfestival een Europese hit. De top-10 noteringen volgden elkaar in rap tempo op in landen als België, Duitsland, en het Verenigd Koninkrijk.

Ook het debuutalbum, dat dezelfde naam als de band draagt,  werd in Europa goed ontvangen. Het album, dat twee dagen voor de grote finale van het songfestival uitkwam, ging alleen al in Nederland binnen een week vijftigduizend keer over de toonbank.

Beluister ditzelfde album via Itunes of de hitsingle Calm after the Storm via onderstaande video.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · The Common Linnets Nieuws