Gouden plaat voor DWDD Recordings

Geschreven door op 15 december 2011 om 10:38
Logo De Wereld Draait Door (DWDD) - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Matthijs van Nieuwkerk werd gisteravond verrast. Tijdens de uitzending kreeg de 51-jarige presentator een gouden plaat uitgereikt voor het album DWDD Recordings. Er zijn nu al meer dan 25.000 exemplaren van verkocht waardoor het album de status ‘goud’ behaalde.

Matthijs reageerde erg enthousiast, hij zei: “Te Gek! We zijn echt apetrots dat een tv-programma een gouden plaat mag krijgen!” De Nederlandse singer-songwriter Blaudzun overhandigde de prijs.

DWDD Recordings is gebaseerd op het album American Recordings van de Amerikaanse zanger Johnny Cash. Het begon als onderdeel van de talkshow waarbij bekende Nederlandse en Vlaamse artiesten een voor hen belangrijk nummer zingen en/of spelen. Het programmaonderdeel viel erg in de smaak bij de kijkers.

Daarom vond er in september van dit jaar een concert plaats. In de Melkweg in Amsterdam traden onder meer Waylon, Miss Montreal en Jan Smit op. Het nummer dat zij zongen in de talkshow brachten zij nogmaals ten gehore in een volle zaal. Van het concert werd vervolgens een album gemaakt. Tevens is het tweede seizoen van DWDD Recordings in volle gang.
Foto: Bron dwdd.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws