R. Kelly’s concert mogelijk afgelast door concertzaal The Box

Geschreven door op 18 januari 2019 om 12:33
R. Kelly - Foto: Nicholas Ballasy | commons.wikimedia.org

Concertzaal The Box zet alles op alles om het concert van de omstreden zanger R. Kelly af te lassen. Deze show staat gepland op zaterdag 20 april 2019.

The Box wil R. Kelly aflassen

Het concert van R. Kelly op zaterdag 20 april 2019 in The Box te Amsterdam wordt mogelijk afgelast. Het poppodium laat weten een onderzoek gestart te zijn om de show niet door te laten gaan. De woordvoerder van de locatie vertelt aan de Volkskrant: “Achter de schermen zijn wij hard bezig onze mogelijkheden in deze te onderzoeken.” Zo zou The Box in gesprek zijn met de concertorganisator. Ook zou de zaal verhuurd zijn voordat de documentaire ‘Surviving R. Kelly‘ naar buiten kwam. De timing van de aankondiging van het optreden wordt dan ook “heel ongelukkig” genoemd.

Petitie

De aankondiging van het concert schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waarna er een petitie is gestart om het concert af te lassen. Deze petitie is onlangs echter verwijderd van de website.

Beschuldigingen

Begin 2019 kwam de R&B-zanger in opspraak. De zanger wordt in de documentaire ‘Surviving R. Kelly beschuldigd van seksueel misbruik. Naast de slachtoffers, laten ook andere grote namen weten afstand te nemen van de zanger. Zo kondigde Lady Gaga aan haar duet met de zanger te verwijderen van streamingdiensten.

 

Bron: Volkskrant

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · R.Kelly Nieuws