Festival Report: Sfeervolle tweede editie Tuckerville in 2017

Geschreven door op 13 september 2017 om 16:11
Ilse DeLange (cropped) - Fotocredits: Hans van Eijden (Wikimedia Commons, licentie CC-BY-3.0)

Op zaterdag 2 september 2017 was het dan eindelijk zover. Na drie jaar werd er een tweede editie van Tuckerville georganiseerd. Hét festival van Ilse Delange. En wat voor een editie! 

Tweede editie Tuckerville

Tuckerville 2017 is aanzienlijk groter aangepakt. Zo werd de eerste editie gehouden in het kleinschalige FC Twente stadion. Dit keer werd het festival rond Ilse en The Common Linnets georganiseerd in het Rutbeek, een mooi ruim park in Enschede. Ilse Delange opende het festival met veel enthousiasme.

Optredens

Tijdens Tuckerville verwacht je natuurlijk een optreden van Ilse met The Common Linnets. Daarnaast was er een verscheidenheid aan artiesten aanwezig. Midas deed de aftrap met een concert in een Barn. Verder gaven Racoon, Amy MacDonald en Triggerfinger een show.

Tijdens het optreden van Douwe Bob kwam Ilse onverwacht het podium op om samen met hem Slow Down te zingen. Een magisch moment waarbij Ilse haar vrolijkheid van het gezicht spatte. Bij de rest van de show stond Ilse regelmatig aan de zijkant van het podium te filmen en mee te zingen.

Sprookjesachtig

Om acht uur begonnen The Common Linnets. De bandleden begonnen met ‘We Don’t Make The Wind Blow’. Zodra het donker werd zorgden de gekleurde lichtjes voor een sprookjesachtige setting.

Na That Part liep Ilse het podium af. Enkele minuten later stond zij echter opeens bij het hek en begon ze As If Only te zingen. Fans hielden hun telefoon in de lucht met hun zaklamp aan. Aan het einde van het concert werd Ilse zichtbaar emotioneel. Ze vertelde hoezeer zijzelf en The Linnets veel geluk hadden dat ze vanavond op het podium mochten staan.

Wat was jouw favoriete optreden van Tuckerville? ?

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Geheime sessies

Tijdens Tuckerville werden geheime sessies gegeven op een grasveldje backstage. Hier traden onder andere Racoon, The Common Linnets en Triggerfinger op. Om bij zo’n geheime sessie te kunnen zijn, had je een backstage pasje nodig. Zo’n pasje kon je krijgen door een medewerker van NPO Radio 2 aan te spreken. Zij liepen in grijze T-Shirts over het terrein en waren best lastig om te vinden.

Desondanks heeft de redactie toch een pasje kunnen scoren voor Racoon! De Zeeuwse band speelde 2 nummers, die live uitgezonden werden op NPO Radio 2. Een mooie ervaring!

Wauw! Tuckerville 2017! Wat een geweldige dag hebben jullie er van gemaakt. Dank jullie wel! ?

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Nashville setting

Kenmerkend voor Tuckerville is de sfeervolle setting. De bezoeker waant zich echt in Nashville zelf. Het decor is dan ook tot in detail uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een schommelbos en een mooi kampvuur bij het vallen van de avond. Vooral het kampvuur bleek erg welkom, aangezien het rond 23:00 uur wel een beetje koud begon te worden. Aan zowel groot als klein is gedacht. Zo was er een speeltuin en werd er een échte line dance gehouden.

 

Meer weten? Kijk op www.tuckerville.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.