Festival Report: Sfeervolle tweede editie Tuckerville in 2017

Geschreven door op 13 september 2017 om 16:11

Op zaterdag 2 september 2017 was het dan eindelijk zover. Na drie jaar werd er een tweede editie van Tuckerville georganiseerd. Hét festival van Ilse Delange. En wat voor een editie! 

Tweede editie Tuckerville

Tuckerville 2017 is aanzienlijk groter aangepakt. Zo werd de eerste editie gehouden in het kleinschalige FC Twente stadion. Dit keer werd het festival rond Ilse en The Common Linnets georganiseerd in het Rutbeek, een mooi ruim park in Enschede. Ilse Delange opende het festival met veel enthousiasme.

Optredens

Tijdens Tuckerville verwacht je natuurlijk een optreden van Ilse met The Common Linnets. Daarnaast was er een verscheidenheid aan artiesten aanwezig. Midas deed de aftrap met een concert in een Barn. Verder gaven Racoon, Amy MacDonald en Triggerfinger een show.

Tijdens het optreden van Douwe Bob kwam Ilse onverwacht het podium op om samen met hem Slow Down te zingen. Een magisch moment waarbij Ilse haar vrolijkheid van het gezicht spatte. Bij de rest van de show stond Ilse regelmatig aan de zijkant van het podium te filmen en mee te zingen.

Yes! We zijn los! Ilse scande de tickets van de eerste bezoekers en inmiddels openen JW Roy & The Royal Family onze Main Stage. ??

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Sprookjesachtig

Om acht uur begonnen The Common Linnets. De bandleden begonnen met ‘We Don’t Make The Wind Blow’. Zodra het donker werd zorgden de gekleurde lichtjes voor een sprookjesachtige setting.

Na That Part liep Ilse het podium af. Enkele minuten later stond zij echter opeens bij het hek en begon ze As If Only te zingen. Fans hielden hun telefoon in de lucht met hun zaklamp aan. Aan het einde van het concert werd Ilse zichtbaar emotioneel. Ze vertelde hoezeer zijzelf en The Linnets veel geluk hadden dat ze vanavond op het podium mochten staan.

Wat was jouw favoriete optreden van Tuckerville? ?

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Geheime sessies

Tijdens Tuckerville werden geheime sessies gegeven op een grasveldje backstage. Hier traden onder andere Racoon, The Common Linnets en Triggerfinger op. Om bij zo’n geheime sessie te kunnen zijn, had je een backstage pasje nodig. Zo’n pasje kon je krijgen door een medewerker van NPO Radio 2 aan te spreken. Zij liepen in grijze T-Shirts over het terrein en waren best lastig om te vinden.

Desondanks heeft de redactie toch een pasje kunnen scoren voor Racoon! De Zeeuwse band speelde 2 nummers, die live uitgezonden werden op NPO Radio 2. Een mooie ervaring!

Wauw! Tuckerville 2017! Wat een geweldige dag hebben jullie er van gemaakt. Dank jullie wel! ?

Een bericht gedeeld door Tuckerville (@tuckervillenl) op

Nashville setting

Kenmerkend voor Tuckerville is de sfeervolle setting. De bezoeker waant zich echt in Nashville zelf. Het decor is dan ook tot in detail uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een schommelbos en een mooi kampvuur bij het vallen van de avond. Vooral het kampvuur bleek erg welkom, aangezien het rond 23:00 uur wel een beetje koud begon te worden. Aan zowel groot als klein is gedacht. Zo was er een speeltuin en werd er een échte line dance gehouden.

 

Meer weten? Kijk op www.tuckerville.nl

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Tien nummers om de zware storm mee door te komen! Nederland gaat gebukt onder één van de zwaarste stormen van de afgelopen decennia. Het KNMI raadt iedereen aan om vooral binnen te blijven. Daarom heb...
Festival Report: Popronde Rotterdam, crowdsurfen in de platenzaak Ruim anderhalve maand trekt het reizende muziekfestival 'De Popronde' al door het land. Zaterdag 4 november streek het festival neer in Rotterdam. Art...
Mandy en Jocelynn hadden een Meet & Greet met Ilse Delange Dat je favoriete zangeres haar eigen festival 'Tuckerville' organiseert, is natuurlijk ontzettend leuk. Maar hoe gaaf is het als je ook nog een Meet &...
Festival Report: Lief Festival 2017, een veelzijdigheid aan muziek en publiek Zaterdag 2 september 2017 vond de twaalfde editie van Lief Festival 2017 plaats bij recreatiegebied Strijkviertel in de Meern (Utrecht). De redactie v...
The Common Linnets en Boris naar Live At Amsterdamse Bos De concertreeks Live At Amsterdamse Bos heeft twee nieuwe namen gepresenteerd! Ook The Common Linnets en Boris komen aankomende zomer naar het Amsterd...
The Common Linnets aankomende zomer naar Zuiderparktheater The Common Linnets komen naar het Zuiderparktheater! De band, initiatief van zangeres Ilse DeLange, staat op zaterdag 8 juli op het podium in Den Haag...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu