Mooiste Nederlandse hit is van Claudia De Breij

Geschreven door op 14 november 2015 om 10:26
Claudia de Breij - Fotocredits: Paul J.H. Groeneveld - Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Het nummer ‘Mag ik dan bij jou’, van Claudia de Breij is geprezen met de titel: ‘grootste en mooiste hit die ooit in Nederland is gemaakt.’

Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij

Het populaire lied van Claudia gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen. Het nummer uit 2011 werd pas de afgelopen jaren enorm populair en wordt met grote regelmaat gebruikt op bruiloften en begrafenissen. Vorig jaar werd het nummer bekroond met een Platina Plaat omdat het meer dan 50.000 keer was gedownload.

YouTube player

1e plaats bij 100 Procent NL

Op de 100 Procent NL Top 100 staat het nummer op de eerste plaats. 100 Procent NL vroeg luisteraars de afgelopen weken te stemmen op de grootste en mooiste hits die ooit in Nederland zijn gemaakt. Naast Claudia zijn ook Brabant van Guus Meeuwis, Mooi van Marco Borsato, Alles in Liefde van Blof en Parijs van Kenny B in de Top 5 terecht gekozen. Wel is het opvallend dat dit alleen nummers zijn uit de 21ste eeuw. Het is onduidelijk hoeveel stemmen er precies zijn uitgebracht.

Covers

Inmiddels zijn er al diverse covers van het nummer gemaakt. Zo heeft het duo Nick & Joran een kattenparodie geschreven, Mag ik dan bij miauw, waarin dezelfde boodschap bezien wordt door de ogen van een eigenwijze huiskat. Via Twitter liet Claudia weten het een leuke variant te vinden.

YouTube player

Eerder was ze minder gelukkig met een cover die zanger Jeroen van der Boom zonder overleg zong tijdens het concert van de Toppers.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.