Report: Rob Klerkx & The Secret niet te stoppen in Paradiso

Geschreven door op 18 april 2018 om 14:17
Rob Klerkx & The Secret © Ron Koffeman. Flickr. Poppodium P3

Rob Klerkx & The Secret stond op 16 april in Amsterdam. De muzikanten waren niet van het podium af te slaan in de volle bovenzaal van Paradiso! ArtiestenNieuws was erbij en doet verslag van deze bijzondere avond!

Rob Klerkx & The Secret ‘Back To Cumberland’

Rob Klerkx leerden we onder andere kennen van Moke en Supersub, maar op het moment stort hij zich vol op Rob Klerkx & The Secret. Op 16 april onthult de band het album ‘Back To Cumberland’. De belangrijkste boodschap van de plaat: ‘niet vergeten waar je vandaan komt’. Een avond met The Secret is niet zomaar een concert, of een avond waarop nummers achter elkaar gespeeld worden… De band voert een toneelstuk uit, vertelt een verhaal en sleurt haar publiek daarin mee.

Verhalenverteller en overtuigende frontman

De bovenzaal van Paradiso staat vol met vrienden en familie van de band, die allen wat raar opkijken als blijkt hoe goed The Secret haar verhaal kan vertalen naar een live performance. Er wordt strak gespeeld, de band is een geheel en klinkt als één geluid. De warme en volle stem van Klerkx versterkt dit gevoel alleen maar meer. Daarnaast bewijst hij een enorm goede frontman te zijn, die vol overtuiging zijn verhaal aan het publiek weet te vertellen en hen mee weet te nemen op een reis door onder andere Nashville. Nashville is de plek waar Rob veel van zijn muziek schrijft en waar hij zich liet inspireren voor dit album. Naast Nashville schrijft hij ook over Nederland, ‘Mercy Street’ is een ode aan ons kikkerlandje en ‘Only Way Out’ wordt opgedragen aan een van de oudste ‘Secret’-fans. De band bewijst zich muzikaal ontzettend sterk en wordt ondersteund door twee achtergrondzangeressen die de oh’s en de ah’s feilloos meezingen zonder een storende factor te zijn. Door de focus van de muzikanten komen ze helaas niet heel energiek óf enthousiast over, maar weten alles toch goed neer te zetten.

‘Back To Cumberland’ is wat we verwachtten

‘Back To Cumberland’ ligt in lijn met de eerder uitgebrachte albums van Rob Klerx & The Secret en zit weer vol fijne America- en rock-invloeden. Het album overstijgt helaas niet onze verwachtingen, maar laat wel zien dat deze jongens weten waar hun sterktes en zwaktes liggen. Het fijne aan dit album is dat Rob Klerkx puur vanuit gevoel en ervaringen schrijft, de gevoelens en ervaringen waar we ons zelf ook makkelijk mee kunnen identificeren. Dat gevoel kunnen verwoorden is een talent op zich.

Een fijne avond vol mooie verhalen

Rob Klerkx & The Secret bezorgen ons een fijne avond, waarbij ze zorgen dat onze gedachten enkel afdwalen naar waar zij over vertelden. De zaal is een avond lang één en geniet gezamenlijk van nieuwe en oude nummers van de duizendpoot die we het podium waarschijnlijk nooit af gaan kunnen slaan. ‘We doen er nog één!’ horen we ongeveer vier keer, maar we vinden het allesbehalve erg. Dan kunnen we nog nét wat langer in de zaal blijven, hoeven we dus nog even niet naar buiten en de drukte weer in. Nog mooier zou een theatertour van The Secret zijn, zittend luisteren, waarnemen en genieten past nog beter bij deze band dan een concertzaal. Heeft Phil Collins dat ook niet ooit gedaan? Daar deed het ons wel aan denken!

Rob Klerkx & The Secret © Ron Koffeman. Flickr. Poppodium P3

Rob Klerkx & The Secret © Ron Koffeman. Flickr. Poppodium P3

Nederlandse tour

Vanaf 19 april tourt Rob Klerkx met zijn geheim door heel Nederland, dus zorg er zeker voor dat je ze eens live mee kunt maken! Alle data en locaties zijn te vinden op de website www.robklerkxandthesecret.com

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.