7 upcoming Australische artiesten

Geschreven door op 3 maart 2016 om 13:58

Kylie Minogue, Crowded House, Natalie Imbruglia.. deze Australische artiesten kennen we onderhand wel. Maar Australië heeft nog veel meer muzikaal talent dat staat te trappelen om het in de rest van de wereld te maken. Daarom hebben wij een lijstje voor je samengesteld met 7 Australische muzikanten die op het punt staan om door te breken.

7. Catlips

Catlips is de in Perth wonende muziek producer Katie Campbell. Campbell mixt audio samen met visuele media en doet vette dingen met mengpanelen en projecties. Haar muziek is een mengsel van house, dance en pop en ze haalt haar inspiratie uit klassieke Chicago house en discomuziek.

6. Milwaukee Banks

Milwaukee Banks is een project dat opgezet is door Edo & Dyl Thomas uit Melbourne. De jongens combineren hun unieke flow en gedetailleerde elektronica met southern hiphop en er komt een sound uit die als futuristische hiphop beschouwd kan worden. Milwaukee Banks bracht vorig jaar hun debuut EP Rose Water uit.

5. Alison Wonderland

Alex Sholler, beter bekend onder haar artiestennaam Alison Wonderland, is een DJ en producer uit Sydney. De Australische was oorspronkelijk opgeleid tot klassieke cellist, maar ging toen toch de pop kant op. In 2013 bracht ze haar eerste single Get Ready uit samen met rapper Fishing en een jaar later volgde haar debuut EP Calm Down. Haar debuutalbum Run kwam vorig jaar maart uit. De gelijknamige track stond in Australië in de Triple J’s Hottest 100 hitlijst.

4. Betty Who

Jessica Anne Newham, oftewel Betty Who, woonde in Sydney tot een jaar of 15 en verhuisde daarna de Verenigde Staten waar ze naar de Interloche Center for the Arts in Michigan ging om verder te trainen als cellist. Naast cello, speelt ze ook piano en gitaar en begon ze met het schrijven van liedjes toen ze 14 was. Toen ze na de middelbare naar de Berklee College of Music in Boston ging, ontmoette ze producer Peter Thomas en begon met hem samen te werken. Haar debuutsingle was Somebody Loves You en werd in de tv-serie Glee gecovered door Darren Criss en Chris Colfer.

3. Baro

Baro werd in 2014 gekroond tot een van Australië’s meest talentvolle muzikanten onder de 18. Inmiddels is de jonge rapper 18, maar hij staat in de steigers om uit te groeien tot een van de beste hiphop artiesten van het land. In 2014 bracht hij een mixtape met 13 tracks uit genaamd howgoodisgood en hij kondigde in januari aan met een nieuwe mix te komen die de naam Just Problems You Need To Know draagt.

2. Peter Bibby

Rowdy rocker Peter Bibby komt uit Perth en bracht zijn eerste single Hates My Boozin’ van zijn debuutalbum Butcher/Hairstylist/Beautician uit. Daarvoor trad hij ieder week op om een fanbase te creëren. Bibby heeft teksten waar mensen zich in kunnen vinden en presenteert deze op een joviale manier, waardoor hij een unieke twist aan zijn muziek geeft.

1. DMA’s

Het jongenstrio van DMA’s brak door in 2014 en wonnen toen de harten van de Australiërs. In een paar weken tijd groeide de band uit van onbekend tot favoriete nieuwkomer in de iTunes Album Charts met de song Delete. Inmiddels zijn ze Europa binnentrokken om hetzelfde te doen. De rockband bracht eind februari hun debuutalbum Hills End uit, waarvan de liedjes voor een groot deel zijn opgenomen in de slaapkamer van een van de bandleden.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes