Veel top artiesten treden op bij Billboard awards 2016

Geschreven door op 12 mei 2016 om 14:55
Logo: Billboard Awards

De Billboard Awards vindt op zondag 22 meiplaats in Las Vegas. Het belooft wederom een grote show te worden onder andere Celine Dion, Britney Spears,Justin Bieber, DNCE, Shawn Mendes en de doorbrekende zanger Troye Sivan treden op. Billboard spreekt over de grootste line -up ooit!

Billboard Awards 2016

Billboard Awards 2016 met Ludacris en Ciara

Billboard Awards 2016

De jaarlijks terugkerende Billboards Awards is opgezet door het entertainment platform Billboard. Billboard is een van de oudste entertainment bedrijven van de hele wereld. Het bedrijf werd opgezet in 1894 en is vandaag de dag nog steeds een van de grootste entertainment bedrijven.

Gepresenteerd door…

Dit jaar wordt de show gepresenteerd door Ludacris en Ciara. Ludacris is een bekende Amerikaanse acteur en rapper. Ludacris is beter bekend voor de rol van  Tej Parker in ‘The Fast and the Furious film series’. De Amerikaanse Ciara is ook een zangeres en ze heeft ook in een aantal films gespeeld.

Alleen maar Headliners

Dit jaar treden er heel veel top artiesten op gedurende de award show. Billboard spreekt over de grootste line-up ooit! Opvallende namen zijn Troye Sivan en Celine Dion. Het is een flinke lijst maar hieronder volgen alle artiesten die gaan optreden gedurende de show.

 • Troye Sivan met zijn hit ‘Youth’.
 • DNCE met de doorbraak hit ‘Cake by the Ocean’ (met Shawn Mendes als speciale gast).
 • P!nk met haar nieuwe single voor de Alice in Wonderland film genaamd ‘Just Like Fire’.
 • The Go-Go’s zingen ‘We Got the Beat’.
 • Zara Larsson & MNEK met ‘Never Forget You’.
 • Justin Bieber gaat zijn album Purpose nog meer promoten door ‘Sorry’ en ‘Company’ te zingen.
 • Demi Lovato zingt ‘Cool for the Summer’.
 • Britney Spears gaat een special medley zingen.
 • Nick Jonas & Tove Lo gaan een feestje maken met hun hit ‘Close’.
 • Celine Dion met ‘The Show Must Go On’.
 • Madonna met een speciaal lied opgedragen aan de pas overleden zanger Prince.
 • En ten slotte zal de Fifth Harmony samen met Ty Dolla Sign het lied ‘Work From Home’ zingen.

The Weeknd en Taylor Swift

De artiesten die voor de meeste categorieën genomineerd zijn is Taylor Swift en The Weeknd. Taylor Swift is genomineerd voor 17 awards. Onder andere de hits ‘Bad Blood’, ‘Shake It Off’, ‘Blank Space’ en ‘Wildest Dreams’ brachten de zangeres naar de top.

De Canadese Abel Makkonen Tesfaye beter bekend als The Weekend is genomineerd voor maar liefst 19 awards. De hit ‘I Can’t Feel My Face’ bracht de zanger naar de ultieme top.

Emotionele Troye Sivan

Australisch top model,acteur en singer- song writer Troye Sivan zal ook optreden gedurende de Billboard awards. Troye liet via een video weten dat hij super blij is om te mogen optreden gedurende de Billboard show. Troye liet dit weten via Twitter en Facebook.Hij was erg geraakt door het goede nieuws dit is ook terug te zien in zijn video.

Troye Sivan brak snel door met zijn album Blue Neighbourhood. De zanger staat bekend als een artiest die op komt voor gay rechten. Troye hoopt dat homo’s, lesbiennes en biseksuelen meer worden geaccepteerd. Hij probeert zijn boodschap duidelijk te maken met zijn tours en liedjes.

Live stream

Wij hoeven niks te missen van deze grote show. De show wordt namelijk live uitgezonden via een online live stream.

De live stream is te bekijken via de website Billboard.com. Daarnaast wordt de gehele show uitgezonden op de Amerikaanse televisie zender ABC. Ben je een echte muziek liefhebber? En wil je extra vroeg op staan om deze show live te bekijken? Zorg dan dat je in de nacht van 23 mei een kijkje neemt op de website van Billboard.com

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.