Zanger Motörhead overleden op 70-jarige leeftijd

Geschreven door op 29 december 2015 om 10:46

Legendarisch zanger en frontman Lemmy Kilmister van Motörhead is overleden op 70-jarige leeftijd. De zanger is overleden aan de gevolgen van kanker.

Lemmy overleden aan kanker

Lemmy Kilmister is overleden aan de gevolgen van een agressieve vorm van kanker. Motörhead maakte dit maandagavond bekend op de officiële Facebookpagina en website. De ziekte werd afgelopen zaterdag bij de zanger geconstateerd, slechts twee dagen na zijn verjaardag. Na een kort gevecht met de ziekte overleed de zanger op (nog net) 70-jarige leeftijd. De band had het volgende te zeggen:

“Er is geen makkelijke manier om dit te verwoorden. Onze dierbare en nobele vriend Lemmy is vandaag overleden na een kort gevecht met extreem agressieve kanker. Hij werd op de hoogte gebracht van de ziekte op 26 december toen hij thuis met familie zijn favoriete videogame aan het spelen was. We kunnen amper zeggen hoe geschokt en verdrietig we zijn, er zijn geen woorden voor. Maar voor nu: speel Motörhead luid af, speel Hawkwind luid af, speel Lemmy’s muziek LUID. Neem er een paar drankjes bij. Dat is precies wat hij zou willen.”

Gezondheidsproblemen

De laatste jaren had Kilmister al meerdere malen last van zijn gezondheid. Motörhead moest hierdoor de laatste jaren al vaker concerten afzeggen of afbreken. In het voorjaar van 2013 werd er bij Kilmister suikerziekte geconstateerd. In hetzelfde jaar werd er bij de zanger een defibrillator ingebracht wegens hartproblemen.

Hawkwind

Ian Fraser Kilmister werd geboren op 24 december 1945 in de Engelse plaats Stoke-on-Trent. Begin jaren zeventig speelde hij in de band Hawkwind. In ’75 richtte Kilmister de band Motörhead op waar hij het enige bandlid was dat sinds de oprichting onafgebroken in de band speelde. Vorige maand overleed Phil Taylor, voormalig drummer van Motörhead. Hij was ook al voor een langere tijd ziek.

 

Wij volgen het advies van Motörhead in ieder geval op op: hieronder kan je luisteren naar Hawkwind.

Lemmy

Graag nog meer van de wereldster zien? Vanavond zendt NPO3 om 00.55 uur de documentaire Lemmy uit die ingaat op de levensstijl en carrière van de muzikant.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.