Concerttip: Her Majesty eert CSNY andermaal met tribute

Geschreven door op 13 februari 2018 om 15:22
Her Majesty. Bron: Persmateriaal De Oosterpoort. (Zie mail)

Aankomend jaar brengt de Nederlandse band Her Majesty met twee tournees een ode aan het repertoire van de beroemde supergroep Crosby, Stills, Nash en Young. Van april tot oktober treedt de band op met shows in het hele land.

The Very Best of Crosby, Stills, Nash & Young

Op 1 september beginnen de vier Nederlanders met hun tour The Very Best of Crosby, Stills, Nash & Young. Hierin spelen zij zowel het gezamenlijke, als het individuele repertoire van de bandleden. Zo komen Heart of GoldLike a HurricaneCarry On en Our House aan bod. Na een aantal geslaagde optredens, wordt The Very Best een laatste ode. Dit betekent dat het de laatste mogelijkheid is om de vertolking van Her Majesty live te kunnen bewonderen. Een kans die niemand aan zich voorbij zou moeten laten gaan.

Concertkaarten

Tickets voor Her Majesty zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Ticketmaster en de betreffende poppodia.

Her Majesty is een tributeband zoals deze hoort te zijn

In 2013 begon Her Majesty als tributeband van The Beatles. De mannen Bertolf Lentink (gitaar), Jelle Paulusma (gitaar), Bauke Bakker (drums), Diederik Nomden (gitaar, mondharmonica) en Dirk Schreuders (bas) waagden zich aan de wereldberoemde nummers van de Britten. De naam van de band, Her Majesty, verwijst naar het gelijknamige nummer uit 1969 van de Britse band. Na het succesvol vertolken van het Beatles-repertoire, richtte de band zich tot CSNY.

CSNY als inspiratie 

Crosby, Stills en Nash vormden in 1968 een groep die bij iedere muziekliefhebber tegenwoordig bekend is. De illustere helden domineerden de jaren ’70 van de vorige eeuw. Neil Young, de Canadese zanger die vele hits scoorde zoals Old Man en Heart of Gold, trad een jaar later eveneens toe tot de band. In 1969 debuteerde CSNY op het podium van het wereldberoemde festival Woodstock. Een jaar later viel de groep echter al uit elkaar en gingen de vier individueel verder. Hierna begon een tumultueuze periode voor de muzikale grootheden, waarin ze meerdere malen herenigden en scheiden. In 2016 viel het doek voor de band echter definitief.

Individuele bekendheid

Net als de leden van CSNY, zijn die van Her Majesty indivueel succesvol geweest. Zanger Lentink verwierf bekendheid als gitarist in de band van Ilse De Lange. Hij won daarnaast nog prijzen als de Zilveren Harp en werd door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Vorig jaar werd Jelle Paulusma verwelkomd in de band en deze toevoeging maakte de parallel met CSNY angstaanjagend correct. De stem van 52-jarige zanger doet sterk denken aan die van Neil Young. Omdat Paulusma zich ook nog eens later bij de band voegde, berust de overeenkomst met Young niet louter op muzikale aspecten.

Marrakesh Express

Nadat de tournee Déjà Vu een succes was, begon Her Majesty in november vorig jaar met Marrakesh Express (eveneens vernoemd naar een nummer uit 1969). Deze tournee ontving goede recensies en loopt nog door tot 31 augustus. Om de optredens te vervolmaken, beperkte de band zich niet alleen tot zingen. Met diverse verhalen, film- en fotomateriaal werd de bezoeker teruggegooid in de tijd. Ook in de shows van aankomend jaar beloven de jaren ’70 tot leven te komen.

 

Bron: Officiële site Her Majesty.
Bron: Officiële site CSNY

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.