Punkband De Kift in januari 2018 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 20 november 2017 om 13:18
De Kift - Fotocredits: Oscar Anjewierden - Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0)

De Nederlandse band De Kift komt in januari 2018 naar de Amsterdamse Paradiso. De achtkoppige formatie staat bekend als een poëtische fanfare-punkband.

De Kift in Paradiso

De Kift is een band met invloeden van fanfare, punk, rock en popmuziek. Volkskrant-journalist Bert Wagendorp omschreef de formatie eerder als volgt:

“ De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt. ”

De achtkoppige muziekformatie staat op woensdag 24 januari in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam.

Tickets

Tickets voor De Kift zijn onder andere te verkrijgen via de website van de punkers.

Bal

Het gloednieuwe album genaamd ‘Bal‘ komt, volgens de Facebookpagina van de band, uit op donderdag 30 november. Het studioalbum bestaat uit twaalf nummers waarin treurigheid wordt afgewisseld met blijdschap, innigheid en extase. Op de elfde plaat van de punkers wordt gebruik gemaakt van meerdere instrumenten, zoals percussie, sax, strijkers, gitaren, trombones en gitaren.

De songteksten zijn gebaseerd op het werk van Nederlandse, Duitse, Franse en Russische auteurs. Onder andere Armando, Breton, Schwab, Buechner, Bulgakov, Baudelaire, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac en Zjoekovski zijn gebruikt ter inspiratie.

 

Bronnen: Paradiso, Bol.com

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·