Giorgio Moroder in 2019 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 10 oktober 2018 om 15:08
Giorgio Moroder - Fotocredits: Città di Parma - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Giorgio Moroder komt in 2019 naar Nederland! De Italiaanse muzikant komt met een live-show naar de Amsterdamse Paradiso. 

UPDATE 24-10-2018 om 13:33 uur: zojuist is er een extra concert aangekondigd op maandag 15 april 2019 in Paradiso Amsterdam.

Giorgio Moroder live-show

Giorgo Moroder gaat, voor het eerst in zijn carrière, op Europese tour!  De inmiddels 78-jarige Italiaan begint zijn concertreeks op 1 april 2019 in Birmingham (Verenigd Koninkrijk). Nederland is op dinsdag 21 mei 2019 aan de beurt. De producer komt dan voor een concert naar de Amsterdamse Paradiso.

Tickets

Concertkaarten zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 12 oktober om 12:00 uur. De kaartverkoop verloopt via de website van Ticketmaster.

Dance-pionier

Hoewel Giorgio Moroder al ruim 55 jaar in het vak zit, heeft hij nog nooit eerder een Europese tour gedaan. De aankomende tournee markeert dus een belangrijk moment in zijn muzikale carrière. De producer wordt gezien als één van de grondleggers van disco en dance. Moroder werkte in het verleden samen met grote artiesten als ‘Donna Summer’, ‘Blondie’, ‘Cher’, ‘Freddie Mercury’ en ‘David Bowie’. In 2013 produceerde hij samen met ‘Daft Punk’ het nummer ‘Giorgio By Moroder’, van het succesalbum ‘Random Access Memories’.

Over live-shows zegt de artiest het volgende: “It is something I have always wanted to do, fans kept reaching out to me, asking if I would ever do a real tour. Back in the days it was unthinkable for producers to ever leave their studios. That territory was reserved for the singers. Today, DJ’s and music producers have become the superstars of popular dance music, so the time feels right and I am so excited to be finally doing this!”

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·