PopUp 010 viert eenjarig bestaan

Geschreven door op 9 oktober 2014 om 11:19
Logo: Pop Up 010 - Bron: Persbericht Pop Up 010

Zevende editie van Rotterdams pop-up poppodium op vrijdag 28 november a.s. met Yuko (BE) en Logue (NL)

PopUp 010

PopUp 010 is het verhaal van vier enthousiaste muziekliefhebbers die vonden dat er iets moest gebeuren op muzikaal gebied in hun Rotterdam. Er waren (en zijn) veel woorden over ‘een nieuw poppodium’ in de stad, maar weinig daden. Een jaar geleden begonnen zij daarom onder de naam PopUp 010 met het organiseren van semi-akoestische concerten op onverwachte locaties in de stad. En met succes, het afgelopen jaar bezochten 750 enthousiaste muziekliefhebbers zes edities van PopUp 010.
Op vrijdag 28 november viert PopUp 010 haar eerste verjaardag met o.a. Yuko uit België en het Rotterdamse Logue.

Wie jarig is trakteert…

PopUp 010 heeft in één jaar tijd bewezen een neus te hebben voor spannende, talentvolle acts uit Rotterdam en (ver) daarbuiten. Ook de jubileumeditie is daar weer een bewijs van. Het veelbelovende Logue uit Rotterdam maakt Indiepop naar goed Brits voorbeeld. Van ingetogen en gevoelig naar energiek en vol van branie (denk aan White Lies, Andy Burrows, The Kooks). De band rondom singer-songwriter Sjoerd van Heumen ontstond als ‘opdracht’ op het Rotterdamse Conservatorium maar bleek al snel ook buiten de lokalen te bevallen, met voorprogramma’s (Moss, Jacco Gartner) en airplay (3FM, Radio 1) als gevolg. De onlangs verschenen EP Cold Hearts is waarschijnlijk nog maar het begin van het moois wat er komen gaat voor deze sympathieke knapen.

Yuko uit Gent stond hoog op het verlanglijstje van PopUp 010. Frontman Kristof Deneijs omschrijft de eigen sound als grillige, onvoorspelbare pop met barokke elementen. En met die geniale Vlaamse touch, voegen wij daar aan toe. Hun derde album Long Sleeves Cause Accidents werd vol lof ontvangen: “Een intense, dynamische ‘barokplaat’…creatief en gedreven” schreef De Standaard, “een uitzonderlijk gevarieerde plaat” volgens Het Nieuwsblad. Yuko speelde in hun thuisland dan ook al voor uitverkochte zalen en op grote festivals zoals Pukkelpop. Hun Nederlandse optredens zijn echter op één hand te tellen. Met een pracht van een plaat op zak en een semi-akoestische set bij PopUp 010 zou een doorbraak in Nederland zomaar aanstaande kunnen zijn. Om het Vlaamse Cobra.be te citeren: “Laat Yuko niet aan u voorbij gaan.”

Kaartverkoop

Voor de zevende editie van PopUp 010 zijn alleen online kaarten te koop via www.popup010.nl
Tickets: €10,- (+€1,35)
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: wordt later bekend gemaakt

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws