Live review: John Garcia met Coyote Unplugged Tour in Mezz Breda

Geschreven door op 28 maart 2017 om 11:30
John Garcia - Foto: Laura Rosierse (ArtiestenNieuws)

John Garcia is een oude rot in het vak van muzikant. Hij is bekend als onder andere oprichter van Amerikaanse stoner rockband KYUSS en trekt nu met eigen band én akoestisch Europa door. Afgelopen zondag stond hij met zijn Coyote Unplugged Tour in de Mezz in Breda.

Een zaal vol Garcia-aanbidders

De zaal begon vrij leeg, liep helaas niet vol tijdens Dangling Man die het voorprogramma verzorgde, maar stond toch aardig vol zodra Garcia en zijn gitarist Ehren Groban de eerste tonen inzetten. Een zaal vol Garcia-aanbidders, oude mannen met bierbuiken stonden kwijlend vooraan. Na het eerste nummer al was het duidelijk: ‘Welcome back John!’ Op den duur werd het geschreeuw van die ene dronken vent wat vervelend maar gelukkig hield het na vijf nummers wel op.

 

John Garcia en Ehren Groban speelden de hele set zittend, maar die almachtige stem van Garcia en het fascinerende gitaarspel van Groban zorgden er wel voor dat het geen moment saai of stoffig werd. Dat John geen twintig meer is merkten we zodra hij zijn compagnon een nummer lang alleen achterliet, ‘for a massage, I really need one…’ Zou me niets verbazen als hij in de backtstage daadwerkelijk een massage heeft gekregen.

Ondanks de onderbreking voldeed hij aan alle verwachtingen en stoute dromen van zijn fans, zong hij onder andere ‘Green Machine’, ‘Give Me 250 ML’ en ‘Argleben II’ voor zijn vrouw. Ondanks de tegenvallende opkomst was het toch een enerverende avond en kan ik niet wachten tot hij met complete band terugkomt naar Nederland!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content